Acasă Actualitate Noul record de frig în România: -39,6 grade, înregistrate în vestul țării

Noul record de frig în România: -39,6 grade, înregistrate în vestul țării

2018
DISTRIBUIȚI

Noul record de frig în România: -39,6 grade, înregistrate în vestul țării

Un record de temperatură negativă, greu de crezut la prima vedere, a fost înregistrat recent într-o dolină din platoul carstic Padiş, la Bihor.

Un meteorolog de la Staţia Meteo din Baia Mare, Zsombor Orban, susţine că a înregistrat duminică seară (17 ianuarie) temperatura de -39,6 grade Celsius, după cum se arată pe pagina sa de Facebook.

“O dolină din platoul carstic Padiș a doborât recordul oficial de temperatură minimă a țării!”, a scris Zsombor Orban pe Facebook, unde a postat şi o fotografie cu aparatul ce arată -39,6 grade.

Până acum, temperatura minimă record a ţării a fost de -38,5 grade, înregistrată în anul 1942, la Braşov.

“Incredibila valoare negativă a fost înregistrată seara la 9:15, cu doar câteva ore după ce loggerul (aparat digital pentru măsurarea temperaturii – n.r.) a fost amplasat pe fundul dolinei.

Numai înnorarea timpurie a împiedicat ca temperatura să coboare mult sub -40 de grade”, a scris Orban, pe contul său de pe Facebook.

Meteorologul povesteşte că la început a crezut că este o eroare şi aparatul s-a defectat.

“O vreme am crezut că instrumentul s-a defectat. Nu atât minima de -32 de grade a nopții trecute, ci temperatura actuală de -30 rotund e ceea ce m-a uimit: e abia ora 3:40 după masa, soarele încă strălucește pe culmi!”, a spus meteorologul.

Recordul de temperatură nu va deveni însă oficial, pentru că nu a fost înregistrat la o staţie meteo omologată.

Comentarii

comentarii