Acasă Actualitate Noul regulament TimPark intră în vigoare cu deficit de locuri de parcare

Noul regulament TimPark intră în vigoare cu deficit de locuri de parcare

DISTRIBUIȚI

Joi, 31 martie, ar trebui să intre în vigoare noul regulament TimPark, aprobat după ce serviciul a trecut de la SDM direct în subordinea primăriei. Roxana Iliescu, consilier local PRO România, consideră că administrația Fritz nu s-a ocupat de crearea de noi locuri de parcare, astfel că a luat pe cont propriu continuarea acțiunilor de demolare a garajelor.

„Mai o zi și intra în vigoare un Regulament Timpark nou, care-i nemulțumește pe foarte mulți timișoreni, Regulament ce vine și instituie tarife mult mai mari pentru parcarea mașinilor inclusiv în zone în care nu erai nevoit să plătești parcarea în trecut! Primarul Fritz și echipa lui de «salvatori» au promis în campanie că vor demola garaje și vor realiza locuri de parcare civilizate în cartiere! Cu toate acestea, la un an și jumătate de când sunt mari șefi în Primărie, NU au promovat niciun proiect nou! Au finalizat vreo 4 mici proiecte, prost, uitând că trebuie să le asiguri și iluminatul, fără să respecte proiectele aprobate inițial, cu lăsat de boscheți crescuți din grija lui Dumnezeu, în detrimentul plantării unor noi arbori și au mai trasat 3 dungi de vopsea pe lângă două trotuare”, explică Roxana Iliescu.

În plus, tot aceasta spune că pe alte străzi, cum este Budai Deleanu, au fost trasate „fără cap” piste de biciclete în locul benzilor pe care parcau mașinile. Astfel, mașinile blochează tot mai multe trotuare și căile de acces pentru eventuale ambulanțe sau mașini de pompieri. În aceste condiții, Roxana Iliescu s-a decis să continue pe cont propriu acțiunile de demolare a garajelor.

„După o analiză a situației juridice a mai multor terenuri pe care s-au construit garaje,din diferite cartiere ale orașului,  o sa încep demersurile concrete pentru trei zone, în care am identificat un număr total de 105 garaje aflate pe domeniul public: 54 de garaje în spatele blocurilor de pe Gh. Lazăr nr. 36, 11 garaje, în cvartalul blocurilor din Str. Dâmbovița nr 60 și 40 de garaje aflate în Calea Șagului, în vecinătatea parcului Clăbucet. Am pregătit și voi depune la Primărie, Notele de fundamentare/ Referatele, pentru începerea demersurilor necesare demolării acestor garaje: realizarea Studiilor de fezabilitate și promovarea HCL-urilor de declarare de interes public a terenurilor pe care sunt ridicate aceste garaje și ulterior, Notificărilor de eliberare și desființare și după caz, a Dispozițiilor de demolare pentru amenajare a unor locuri de parcare civilizate/ zone verzi!”, spune aceasta.

Comentarii

comentarii