Acasă Actualitate Noul stadion al Timișoarei ar putea fi gata în 2023 sau 2024

Noul stadion al Timișoarei ar putea fi gata în 2023 sau 2024

1030
DISTRIBUIȚI

Alin Nica, președintele desemnat al Consiliului Județean Timiș, este deja la cea de a doua vizită la București, la Compania Națională de Investiții – CNI. El este interesat de accelerarea etapelor de construcție pentru sala polivalentă, respectiv viitorul stadion al Timișoarei. Iar pentru aceasta este dispus să meargă cel puțin lunar în capitala țării.

Lucrările la stadion sunt puțin mai avansate, aici a fost depășită etapa studiului de prefezabilitate, în timp ce la sala polivalentă aceasta de abia urmează. Finalizarea obiectivelor ar putea avea loc în 2023 sau 2024.

”M-am deplasat la CNI, este a doua vizită deja, scopul e de a impulsiona proiectele stadionului și al sălii polivalente. Legat de stadion, acesta este mai avansat ca sala. S-a realizat studiul de prefezabilitate, au fost selectate două din patru variante, care vor merge la analiză mai departe. Stadionul va avea 32.000 de locuri, am cerut în mod special ca proiectanții să aibă în vedere ca costurile operaționale ale obiectivelor să fie cât mai reduse, să avem cheltuieli cât mai mici cu acestea. Variantele rămase în discuții ar urma să coste între 100 și 140 milioane de euro, adică o valoare mai mare decât cea pentru stadionul Ghencea. Cele două variante selectate au valori, una de 104, cealaltă 111 milioane de euro. Sunt valori estimative, preliminare”, spune Alin Nica.

El a lansat o variantă interesantă pentru exploatarea obiectivelor, nu doar în scop sportiv ci pentru un număr mare de evenimente.

”Ce îmi doresc pentru a le folosi la valoarea maximă este să găsim un operator care să le folosească, să aducă evenimente, să fie folosite la maxim de valoare. Varianta cea mai fericită e să o dăm unui operator privat. Să se ocupe, din perspectiva managementul privat, care e mult mai performant ca și cel public, și noi să încasăm doar o concesiune. Sunt numeroase exemple, Allianz Arena, stadionul celor de la Ajax Amsterdam. Momentan este doar o idee. Realizarea stadionului, dacă totul merge șnur, se va finaliza în 2023 – 2024. Dacă etapele următoare se parcurg până la finalul anului, în prima parte a anului viitor putem avea licitația pentru desemnarea constructorului”, a mai subliniat Alin Nica.

”Drumurile făcute de viitorul șef al CJT la București vor fi dese”, spune acesta.

Comentarii

comentarii