Acasă Actualitate Noul stadion de 35.000 de locuri al Timișoarei stă în pixul consilierilor...

Noul stadion de 35.000 de locuri al Timișoarei stă în pixul consilierilor locali şi a primarului Robu

857
DISTRIBUIȚI

Aflat în vizită de lucru la Timisoara, Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării, a spus ca demararea proiectului unui nou stadion pentru oraș depinde de primarul Nicolaer Robu și consilierii locali. Terenul de sub actualul stadion este al municipalității, iar obținerea calității de liber de sarcini presupune reglementarea situației juridice a acelui teren.

“Eu știu că ieri, în ședința de consiliu local a municipiului Timișoara, trebuia să fie un proiect de hotărâre care se referea la un teren de 5.000 mp pe care primăria trebuia să îi cedeze, să-i transfere, să reglementeze situația juridică pentru ca acest stadion să poată fi refăcut. Am înțeles că ieri domnul primar a retras acel proiect de hotărâre, nu știu dacă din interese politice sau pentru că a aflat că ajung și eu astăzi la Timișoara. este mai puțin important, dar aștept de la domnul primar și de la consilierii locali din municipiul Timișoara să rezolve această problemă și sunt convins că cei de la Consiliul Județean, cu domnul președinte am vorbit nu odată despre acest subiect, să adopte acea hotărâre, să facă demersurile și să demoleze stadionul, iar ulterior Compania Națională de Investiții, Ministerul Dezvoltării Regionale, va reconstrui acest stadion”, a declarat Suciu.

Vorbim despre un stadion de aproximativ 35.000 de locuri, care va putea găzdui competiţii europene de fotbal.

Din păcate, ministrul nu poate anunţa o dată certă pentru iniţierea procedurilor legate de proiectul stadionului. „Nu vreți mai bine să vedem pe masă că fiecare își îndeplinește partea pe care o are. mie nu-mi place să dau termene nerealiste sau să se rămână doar cu termenele. dacă avem precedentul stadioanelor de la Steaua, Rapid, care se reconstruiesc pentru UEFA 2020, cred că un termen realist pentru un asemenea obiectiv este maxim doi ani de zile. Va fi omologat și sper ca tradiția fotbalistică a Timișoarei să mai ofere acestui oraș și meciuri europene”, a declarat Suciu.

Comentarii

comentarii