Acasă Actualitate Noul tramvai al Timișoarei intră în circulație, începând de marți

Noul tramvai al Timișoarei intră în circulație, începând de marți

DISTRIBUIȚI

Marți, 14 decembrie, de la ora 16.00, noul tramvai produs de Bozankaya va începe să circule prin Timișoara, transmit reprezentanții primăriei. A fost nevoie de 57 de teste și încercări, au fost anumite întârzieri privind emiterea avizelor, dar până la urmă tramvaiul va putea circula prin municipiu. Acesta este doar primul din seria de 21 care vor fi livrate în Timișoara. Fiecare costă 9,7 milioane de lei, fără TVA.

„Municipiul Timișoara va achiziționa 21 de tramvaie noi, în baza Contractului de furnizare nr.103/26.07.2019, semnat cu Bozankaya Otomotiv MAK. IML. ITH. VE IHR A.S. Pentru a fi acceptat la recepție, primul tramvaiul livrat a trebuit să fie omologat/agrementat în România, iar furnizorul a parcurs toate etape necesare obținerii omologării. S-au efectuat 57 de teste și încercări, din care 23 au fost realizate în laboratoare agreate din Uniunea Europeană, laboratoare specializate din Germania, Cehia și Spania, după care au urmat teste în Timișoara și în fabrica din Ankara”, transmit reprezentanții primăriei.

Noul tramvai are o lungime de 29,95 m, o lăţime de 2,40 m, capacitate de 200 de călători, și autonomie de 63 km pe baterie. Această tehnologie din urmă a fost și cea care a adus firmei Bozankaya premiul de „cea mai inovativă companie” în domeniu. Preţul unitar pe tramvai, după licitaţie, a fost de 9.736.875,00 lei, fără TVA, finanțarea fiind din fonduri europene, prin Programul Oprețional Regional.

„Proiectul şi-a propus îmbunătăţirea calităţii vieţii în municipiul Timişoara, reflectată în calitatea factorilor de mediu şi starea de sănătate a populaţiei, ca urmare a investiţiilor în infrastructură, impuse de politica de coeziune economico-socială a Uniunii Europene. Finalizarea proiectului va permite creșterea atractivității pentru cetățenii Timișoarei a transportului fără emisii poluante”, mai transmit reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii