Acasă Actualitate Nu ai timp să mănânci sănătos? Cu oala sub presiune “miracol” totul...

Nu ai timp să mănânci sănătos? Cu oala sub presiune “miracol” totul e mai ușor!

DISTRIBUIȚI

De câte ori nu ai auzit sau ți-ai spus chiar tu “nu am timp să mănânc bun și sănătos”? Din păcate, prețurile au explodat în România la orice, de la pâine la haine. Așa că trebuie să căutăm soluții să ne gătim singuri, dar vrem și rapid, și bun, și sănătos. Pentru asta există oalele Tefal: să ne ajute în bucătărie! Povestim astăzi despre aceste oale sub presiune Tefal, un must-have în bucătăria oricui dorește să combine rapiditatea cu alimentația sănătoasă.

Cheia succesului în utilizarea unei oale sub presiune se află în capacitatea ei de a găti mult mai rapid datorită presiunii crescute care se formează în interior. Aceste oale sub presiune Tefal au capacitatea de a reduce considerabil timpul de gătire, uneori până la 70% comparativ cu metodele tradiționale. Aceasta înseamnă că poți să prepari mâncăruri care în mod normal ar necesita ore de fierbere într-un timp record.

Un alt aspect remarcabil al unei oale sub presiune Tefal este calitatea. Fabricată din materiale durabile, cu un design modern și ergonomic, oala Tefal este echipată cu multiple sisteme de siguranță, care asigură o utilizare fără griji. Sigiliile de înaltă calitate și valvele de siguranță sunt proiectate pentru a rezista la presiuni intense, garantând astfel că gătirea se face în condiții de maximă siguranță.

Flexibilitatea este un alt motiv pentru care aceste oale sub presiune Tefal sunt atât de populare. O oală Tefal poate fi folosită pentru o gamă largă de rețete, de la supe și tocănițe, până la legume aburite și chiar deserturi. Prin ajustarea simplă a timpilor și a setărilor de presiune, poți experimenta cu diferite tipuri de mâncăruri, fără a pierde din nutrienți sau din gust.

Așadar, unul dintre cele mai mari avantaje ale gătitului cu oala sub presiune este că alimentele își păstrează nutrienții și vitaminele mult mai bine comparativ cu gătitul tradițional. Astfel, oala Tefal nu numai că te ajută să economisești timp, dar și să menții o dietă sănătoasă și echilibrată.

Alte lucruri de care trebuie să ții cont dacă vrei să-ți cumperi oale sub presiune Tefal:

– Oalele Tefal vin în diferite dimensiuni. Alege dimensiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor familiei tale.

–  Modelele de oală Tefal sunt concepute pentru a fi ușor de curățat, multe dintre ele fiind compatibile chiar cu mașina de spălat vase.

– Unele oale sub presiune Tefal includ funcții suplimentare, cum ar fi temporizatorul digital sau moduri de gătire prestabilite, care pot face gătitul și mai convenabil.

Cum și când a apărut oala sub presiune în viețile (și bucătăriile) noastre?

În 1679, un fizician francez a inventat precursorul oalei sub presiune: un ceainic cu aburi pe care și-a propus să-l folosească pentru a hrăni săracii. În 1682, curtea lui Ludovic al XIV-lea s-a mirat că a putut savura o tocană delicioasă care a fiert doar jumătate din timpul necesar în mod normal pentru acest tip de mâncare. Acest “miracol” avusese loc în bucătăriile palatului datorită unui artefact produs într-o turnătorie pariziană, după planurile concepute în Anglia de fizicianul și inventatorul francez Denis Papin.

Era un recipient închis ermetic care reducea timpul de gătire prin ridicarea temperaturii de fierbere la 130°C, obținând în același timp aceleași rezultate ca și în cazul gătitului la foc mic. Sub efectul aburului, o supapă de siguranță activa un robinet care elibera presiunea, reglând astfel nivelul de presiune din interiorul vasului. Denis Papin, care efectuase o serie de experimente privind puterea aburului, a numit această creație “digestor”.

Născut în Franța, în 1647, într-o familie protestantă, Denis Papin a primit o educație iezuită înainte de a obține o diplomă în medicină la Paris. Mânat de interesul său pentru fizică, a lucrat alături de Gottfried Leibniz ca asistent al savantului olandez Christiaan Huyghens, pe atunci președinte al Academiei de Științe. Cu toate acestea, persecuția tot mai mare a protestanților l-a forțat să se refugieze în Anglia în 1675. Fie că a trăit în Anglia, Italia sau Germania, Denis Papin s-a dedicat neobosit cercetării științifice, ceea ce a dus la o serie de invenții vizionare, printre care un submarin, o catapultă, o mașină pentru ridicarea apei și un motor cu aburi acționat de un piston care i-a permis în 1690 să producă un “vid perfect” prin condensarea vaporilor de apă.

Denis Papin a inventat oala sub presiune, așadar, Tefal a perfecționat-o. Ce scuze să mai avem să nu ne folosim de acest mic “miracol” din bucătăriile noastre? 😊

 

Comentarii

comentarii