Acasă Uncategorized Nu avem cazuri de gripă, dar avem viroze şi … fracturi de...

Nu avem cazuri de gripă, dar avem viroze şi … fracturi de picioare

DISTRIBUIȚI

fracturaIarna nu a adus în judeţul Timiş cazuri de gripă, poate şi pentru că vremea a fost destul de blândă până acum. Datele arată că suntem chiar uşor sub cifrele din anii trecuţi în ceea ce privesc virozele.
Astfel, după Crăciun şi Revelion, peste 1.000 de persoane au fost diagnosticate cu viroze, iar dintre aceştia, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, 36 au necesitat internarea. De asemenea, 233 de persoane au fost diagnosticate în ultima săptămână cu pneumonii, dintre care 42 au necesitat internarea.
Anul trecut pe vremea aceasta, numărul pneumoniilor la adulţii din Timiş care necesitau internarea se dublase faţă de anul precedent. Astfel, în ultima lună a anului 2014, au necesitat internarea 110 pacienţi faţă de decembrie 2013, când erau internaţi 50 de adulţi, iar în luna ianuarie 2015 numărul internărilor a depăşit deja această cifră.
Medicii spun că pneumoniile complicate necesită şi tratament aplicat; dacă boala este virală, atunci se tratează simptomatic (analgezice, antipiretice, antitusive, antiinflamatorii), iar dacă este de tip bacterian, sunt necesare şi antibioticele.
Prima recomandare a medicilor pentru populaţie este să evite aglomeraţiile, să stea acasă dacă a contactat deja boala, păstrarea igienei mâinilor, aerisirea încăperilor, consum crescut de fructe bogate în vitamina C şi lichide.
Totodată, în zilele în care am avut şi niţeluş alunecuş, aprape 30 de persoane au ajuns la spital cu fracturi la picioare.

Comentarii

comentarii