Acasă Actualitate „Nu e o mândrie că s-a ajuns la așa ceva”. Nicolae Robu...

„Nu e o mândrie că s-a ajuns la așa ceva”. Nicolae Robu explică de ce a fost amendat Spitalul Municipal

455
DISTRIBUIȚI
FOTO: Agrepres

Nicolae Robu a explica, în conferința din 14 aprilie, de ce Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara, aflat în administrarea Primăriei Timișoara, a fost amendat cu 10.000 de lei, în urma verificărilor făcute aici.

Edilul a explicat: „Cei care trebuiau să completeze buletinele aferente probelor ce au fost trimise la analiză, pentru că au fost foarte multe analize de făcut într-un timp foarte scurt, au fost superficiali și nu au completat toate câmpurile. Documentația nu a fost completată așa cum cer regulile, de aceea s-a dat o amendă de 10.000 de lei. A fost și plătită, la nivelul de 5.000 de lei, jumătate din cuantumul dat. Sigur, nu e o mândrie că s-a ajuns la așa ceva”.

Pe de altă parte, Robu este mulțumit de cum decurge situația în Timișoara. După ce s-a uitat luni seară la declarațiile președintelui Franței, Emanuel Macron, primarul a priceput că și în alte părți există neajunsuri și se fac greșeli. „Este o situație foarte greu de gestionat, cu caracteristici deosebite. Te cutremuri când te uiți ce comportamente au avut unii medici în alte părți ale țării. Nu este, și sper să nici nu fie, cazul și la Timișoara”, a asigurat Robu.

În acest moment, din spusele primarului, sunt internați pacienți infectați cu coronavirus, în Timișoara, doar la Spitalul „Victor Babeș”, în număr de 110. Totuși, Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal este, și ea, pregătită să primească pacienți. În același timp, există planuri, la nevoie extremă, și pentru Sala Olimpia și chiar și pentru pregătirea unui spital mobil.

Comentarii

comentarii