Acas─â Stiri pe scurt Nu mai sunt bani pentru decolmatarea canalului Bega

Nu mai sunt bani pentru decolmatarea canalului Bega

406
DISTRIBUIȚI

Canalul Bega – m├óndria Timi┼čorii – are pu┼úine ┼čanse s─â devin─â navigabil ├«n acest an, din cauza lipsei fondurilor necesare decolm─ât─ârii. Grosimea m├ólului ajunge chiar ┼či la un metru ┼či se estimeaz─â c─â pe fundul canalului s-ar afla un volum de 700.000 metri cubi. Pentru cur─â┼úarea acestui m├ól este nevoie de 17 milioane de euro, bani care, ├«n acest moment, nu prea mai s├ónt.
Titu Bojin, directorul Direc┼úiei Apelor Banat, a declarat c─â Ministerul Mediului nu mai poate aloca fonduri pentru acest proiect, deocamdat─â, de aceea termenul de finalizare a  decolmat─ârii poate fi prelungit p├ón─â ├«n 2010 ┼či nu se ┼čtie dac─â la anul DAB va primi bani de la bugetul de stat pentru finalizarea acestui proiect.
La data de 1 octombrie 2008, au ├«nceput lucr─ârile de decolmatare ┼či ecologizare a canalului Bega pe distan┼úa de 44 km, c├ót sunt p├ón─â la frontiera cu Serbia. Pe teritoriul Serbiei Bega mai are 72 km. Depunerea n─âmolului dragat trebuia pus ├«n ┼čase depozite ecologice amplasate adiacent canalului ├«n loca┼úii stabilite ├«mpreun─â cu autorit─â┼úile administrative locale. Termenul de execu┼úie al lucr─ârilor era decembrie 2009.

Comentarii

comentarii