Acasă Actualitate Nu toți elevii sau profesorii au posibilitatea de a face cursuri online....

Nu toți elevii sau profesorii au posibilitatea de a face cursuri online. Inspectoratul Școlar Județean Timiș face apel către companii, ONG-uri și persoane fizice pentru donații

503
DISTRIBUIȚI

După anunțarea măsurii de suspendare a cursurilor în mediul școlar preuniversitar, elevii și profesorii au început să se folosească de tehnologie pentru a putea desfășura cursuri la distanță, online. Totuși, nu toți dispun de device-uri care să le permită acest lucru, iar în cazul unora lipsește și conexiunea la internet.

Pentru a ajuta copii și profesorii fără astfel de posibilități, Inspectoratul Școlar Județean Timiș a anunțat, pe Facebook, începerea unei campanii de primire de donații. Astfel, companiile, firmele ONG-urile sau persoanele fizice dornice de a veni în sprijinul copiilor pot dona laptopuri, telefoane inteligente, tablete sau cartele cu trafic de date mobile.

Acest lucru ar duce la oferirea de șanse egale în învățământul preuniversitar și, pe deasupra, ar crea o stare de bine pentru copii, astfel încât sănătatea emoțională să nu le fie afectată major de evenimentele din ultimele săptămâni. Pentru acest ultim aspect, au fost cooptați și profesori consilieri care pot discuta, tot la distanță, cu elevii.

Datele provizorii ale ISJ Timiș, primite de la 132 de unități de învățământ, arată situația conexiunii la internet în localitățile rurale din județ. Astfel, există conexiune foarte bună în 13 localități, bună în 45 de localități, slabă în șapte localități, foarte slabă într-o singură localitate, iar doar o altă localitate nu beneficiază de niciun fel de conexiune.

Datele mai arată că 79 de cadre didactice nu au acces la internet, 100 de cadre didactice nu dețin device-urile necesare (PC, laptop, tableta sau telefon smart), 4679 de elevi nu au acces la internet, 790 de preșcolari nu au acces la internet, 4318 elevi nu dețin device-uri și 732 de preșcolari nu dețin device-uri.

„În acest sens, pentru a asigura șanse egale la învățare tuturor copiilor din județul Timiș, fac un apel la companiile din domeniul IT și nu numai, la ONG-uri sau persoane fizice, care sunt dispuse să doneze școlilor echipamente (laptopuri/telefoane/tablete), chiar și second hand  și cartele prepay cu acces la internet, pe care școlile le vor direcționa către copiii care în acest moment nu pot accesa nicio resursă educațională online”, transmite Aura Danielescu, inspector școlar general.

Nevoile fiecărei unități de învățământ pot fi vizualizate la: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1lBH7Uhy-9PXu-bYGU0hEQGpxN7JkMG3FN3DdiqHsHn0/edit?usp=sharing. Documentul este în curs de actualizare.

Formularul pentru înregistrarea donațiilor este disponibil la: https://forms.gle/qAEta4kX8y5XJj2w7.

Comentarii

comentarii