Acasă Actualitate PSD Timiş reacţionează faţă de intenţia de a muta sediul Regionalei CFR...

PSD Timiş reacţionează faţă de intenţia de a muta sediul Regionalei CFR Timişoara

358
DISTRIBUIȚI

PSD Timiş reacţionează faţă de intenţia de desfiinţare a Regionalei CFR Timişoara. “Intenţia Ministerului Transporturilor de a muta sediul Regionalei CFR de la Timişoara la Craiova – sediul electoral al ministrului Radu Berceanu – este ilogică, abuzivă şi fără temei economic. O repartiţie haotică a centrelor de comandă şi coordonare a reţelei feroviare, care presupune existenţa a două regionale – Bucureşti şi Craiova – la nici 200 km distanţă una de cealaltă, şi următoarea abia la 650 km – Cluj, alt sediu electoral – duc la concluzia că, de fapt, nu sunt urmărite interesele CFR-ului.
Tradiţia celor peste 150 de ani de cale ferată în această zonă, existenţa celei mai dense reţele de cale ferată din Europa, regiunea cea mai dezvoltată economic din ţară, fac necesară menţinerea acestei regionale la Timişoara”, transmite Departamentul de Transporturi şi Infrastructură al PSD Timiş.

“Un plan amplu de marginalizare a urbei noastre”
De asemenea, pesediştii iau în discuţie şi subiectul Aerportului Timişoara. “Coroborată cu intenţia de mutare a conducerii Aeroportului Timişoara la Arad, idee intens vehiculată în ultima perioadă, desfiinţarea Regionalei CFR Timişoara face parte dintr-un plan amplu de marginalizare a urbei noastre spre zone prielnice ministrului transporturilor. Asigurăm bănăţenii că prin intermediul parlamentarilor PSD de Timiş şi a reprezenţanţilor noştri în administraţia judeţului, nu vom permite realizarea acestui demers de marginalizare”, se arată în comunicatul Departamentului de Transporturi şi Infrastructură al PSD Timiş.

Comentarii

comentarii