Acasă Actualitate Numărul cazurilor de COVID-19 a explodat în ultimele zile în Timiș! Situația...

Numărul cazurilor de COVID-19 a explodat în ultimele zile în Timiș! Situația devine alarmantă

3877
DISTRIBUIȚI

După ce o perioadă numărul de cazuri a stagnat, Timişul a ajuns acum în top 10 judeţe cu cele mai multe cazuri COVID. Potrivit managerului Spitalului Victor Babeş din Timişoara, cei mai mulţi infectaţi sunt dintre cei întorși din concediu.

Doar în ultima lună, în Timiş s-a înregistrat o dublare a numărului de cazuri de coronavirus, care acum este de peste 2.300, ajungând acum pe locul 9 în clasamentul cu cele mai multe cazuri. Şi chiar dacă cei mai mulţi dintre infectați nu ştiu de unde au contractat virusul, explicaţia vine de la specialişti.

Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babeş din Timişoara consideră că de vină este nerespectarea măsurilor impuse de autorităţi, mai ales în concediu. Astfel, oamenii iau infecţia de pe litoral sau din staţiunile montane, se întorc la lucru, iar de aici până la apariţia focarelor de COVID-19 nu mai este decât un pas.

„Practic, oamenii se duc în concedii, uită, se relaxează şi de la această relaxare nu-şi mai poartă măştile, nu mai respectă distanţarea de 1,5 – 2 metri, vin aici, se duc la lucru, şi acolo infectează în corporaţii, sau la bandă, sau unde lucrează dânşii şi îi infectează pe colegii lor, pentru că iarăşi nu respectă măsurile de protecţie”, a declarat Cristian Oancea, directorul Spitalului Victor Babeş Timişoara, potrivit Mediafax.

În acest moment, în Timiş DSP are sub monitorizare şapte astfel de focare de infecţie.

Comentarii

comentarii