Acasă Stiri recomandate Numele Înaltpreasfinţitului Nicolae, folosit abuziv de către camarila lui Paisie

Numele Înaltpreasfinţitului Nicolae, folosit abuziv de către camarila lui Paisie

DISTRIBUIȚI

Un text supranumit ba drept la replică, ba scrisoare deschisă, redactat cică de mitropolitul Banatului, Înalpreasfinţitul Nicolae Corneanu, are trei variante extrem de suspecte. Este vorba despre un răspuns la un material apărut marţi în ZIUA de Vest. În prima variantă, care ne-a fost trimisă, nu există semnătura mitropolitului.

În cea de-a doua variantă, care ne-a parvenit după jumătate de oră, există o aşa-zisă semnătură a mitropolitului, pentru ca în cea de-a treia variantă, postată pe site-ul Mitropoliei Banatului, să existe o altă variantă de aşa-zisă semnătură. Detaliile grafice arată poziţionarea semnăturii faţă de ştampilă în mod evident diferit. Avem încredere în ochiul inteligent al cititorilor noştri că, prin ataşarea celor trei variante, vor înţelege care este adevărul… 

“Această aşa-zisă scrisoare, care îmi este adresată, nu reprezintă nici stilul literar, nici maniera de comunicator delicat ale mitropolitului nostru, deci, chiar dacă au obţinut, prin manipulare, o semnătură, ea nu reprezintă părerea ÎPPS Nicolae”, spune Lia Lucia Epure, directorul publicaţiei ZIUA de Vest, persoana căreia îi este adresată scrisoarea deschisă, ce iniţial era un biet drept la replică. 
Părintele Marius Florescu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Banatului, ne-a promis că joi dimineaţa scrisoarea originală va ajunge la redacţia noastră. Care dintre cele trei va fi adusă?
Scrisoarea nu oferă în niciun caz o explicaţie cum părintele Ionel Popescu, vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Timişoarei, are două norme întregi, plătite de Mitropolia Banatului, sfidând legile din România.
 
VARIANTA 1 
 
VARIANTA 2
 
 
 

Comentarii

comentarii