Acasă Eveniment O anchetă DIICOT ce vizează o rețea de hoți de mașini de...

O anchetă DIICOT ce vizează o rețea de hoți de mașini de lux a ajuns la angajați ai RAR Timiș

DISTRIBUIȚI

rar timisDIICOT Caraș-Severin și DGA anchetează o rețea de hoți de mașini de lux. În cadrul anchetei sunt vizate mai multe persoane printre care și angajați ai RAR Timiș.

Anchetatorii de la DIICOT Caraș-Severin, împreună cu cei de la DGA, au descins în locații din șase județe pentru a destructura rețeaua de hoți de mașini de lux. Rețeaua acționa în vestul Europei, autovehiculele furate de aici fiind apoi introduse în țară în baza unor documente vamale sau comerciale falsificate. După achiziționau documente ale unor autovehicule similare, dar accidentate.
În acest moment erau implicați în acțiune angajați ai RAR Timiș. Autovehiculelor furate le erau aplicate seriile de identificare prevăzute în actele respective, după care se efectua inspecția RAR, iar autoturismele erau apoi introduse în circuitul civil, fiind înmatriculate fie provizoriu pe diferite persoane, fie definitiv, în sensul că autovehiculul furat prelua locul autovehiculului accidentat, ale căror documente fuseseră folosite de membrii grupului. După înmatriculare, aceste autovehicule erau înstrăinate către diferiți cumpărători de bună credință care plăteau prețul de piață real al autoturismelor respective. Din investigațiile derulate a rezultat că membrii grupării au beneficiat de-a lungul timpului de sprijinul unor funcționari din cadrul RAR Timiș, al căror rol era acela de oculta, cu ocazia verificărilor de specialitate efectuate în cadrul instituției, datele tehnice care demonstrau faptul că autovehiculele supuse verificării erau în realitate furate”, transmit procurorii DIICOT. În timpul investigațiilor anchetatorii au descoperit mai multe autoturisme de lux furate. Cei implicați sunt suspectați de constituirea unui grup infracțional organizat, furt, tăinuire, folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate, înșelăciune, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, trafic de influență, cumpărare de influență, luare de mită, dare de mită.

 

Comentarii

comentarii