Acasă Actualitate O asistentă de la Spitalul CFR din Timişoara, care lucra și la...

O asistentă de la Spitalul CFR din Timişoara, care lucra și la alte două clinici private, depistată cu COVID – 19

2280
DISTRIBUIȚI
Spital CFR 001

O asistentă de la Spitalul CFR Timişoara a ajuns de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş”, după ce a fost confirmată cu coronavirus. Femeia se afla la serviciu când a început să se simtă rău, iar medicul de gardă a identificat imediat simptomele caracteristice bolii. 

În urma testului făcut de asistentă, aceasta a fost depistată cu COVID – 19.

”Este vorba despre o asistentă medicală confirmată cu SARS CoV 2. Se află internată deja la Spitalul Victor Babeş. S-a prezentat la lucru şi a prezentat simptome caracteristice, observate de medicul de gardă. S-au recoltat probe şi a fost trimisă acasă. În cursul zilei de luni a fost depistată”, a eclarat Adela Filipescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului CFR din Timişoara, pentru News.ro.

În unitatea spitalicească s-a declanşat o anchetă epidemiologică şi au fost identificate toate persoanele cu care a intrat în contact asistenta. În plus, reprezentanţii Spitalului CFR au anunţat DSP Timiş, întrucât femeia mai lucra şi în alte două clinici private.

„În cadrul spitalului s-a declanşat ancheta internă. S-au depistat persoanele care au intrat în contact. Au rămas în izolare la domicilliu şi se aşteaptă rezultatele testelor PCR. Asistenta îşi mai desfăşura activitatea în alte două locuri de muncă, astfel că a fost notificat DSP şi probabil se va extinde ancheta”, a adăugat Adela Filipescu.

În cadrul Spitalului CFR sunt internaţi pacienţii doar după ce trec printr-o perioadă de testare, iar rezultatele sunt negative. Şi personalul spitalului este triat epidemiologic, la intrarea în tură.

Sursa: news.ro

Comentarii

comentarii