Acasă Actualitate O aventură muzicală de excepţie la Filarmonica Banatul, cu Timişoara Gospel Project

O aventură muzicală de excepţie la Filarmonica Banatul, cu Timişoara Gospel Project

294
DISTRIBUIȚI

Asociatia Culturala Timisoara Gospel Projetconcert1

Asociaţia Culturală Timişoara Gospel Projet (TGP) şi Filarmonica “Banatul” invită publicul timişorean la un eveniment caritativ de excepţie: Oh Happy Day! Gospel meets Symphony, sâmbătă, 21 iunie, la ora 20, şi duminică, 22 iunie, la ora 19, la Filarmonica “Banatul”. Intrarea este liberă.

Cu acest prilej se pot face donaţii pentru Centrul de Îngrijire Paliativă de tip Hospice “Casa Milostivirii Divine”.

Ildiko Csöke, PR manager Asociaţia Culturală TGP, a explicat că Timişoara Gospel Project este un fenomen singular în peisajul muzical timişorean, o aventură muzicală, un cor ieşit din comun, cu o viaţă de fluture, de doar 10 zile, cât durează maratonul de repetiţii şi concertele, şi care se reconfigurează la fiecare ediţie. O provocare pentru coriştii amatori de toate vârstele, profesiile, etniile şi confesiunile (sau indiferent de convingerile religioase), dar cu un numitor comun: muzica în sânge şi un strop de nebunie. O poveste adevărată despre cât de mult poate creşte un proiect născut din “Talent, Generozitate, Pasiune”, cum sună deviza Asociaţiei Culturale TGP.

TGP a evoluat spectaculos de la un atelier de weekend şi un mic concert la o biserică în 2005, cu un pian şi zece corişti, prieteni ai iniţiatorului şi dirijorului Dominic Samuel Fritz, un tânăr german de nici 22 de ani împliniţi, pe atunci, la ediţia jubiliară Gospel meets Symphony din 2014, organizată în parteneriat cu Filarmonica “Banatul”.
Cea de-a X-a ediţie TGP este un proiect crossover, care se înscrie perfect atât în filozofia Asociaţiei Culturale TGP (“Tot ce îţi poţi imagina este real.“), cât şi în seria concertelor neconvenţionale din ultimii ani ale Filarmonicii “Banatul”. Un proiect care aduce muzica mai aproape de comunitate şi care oferă o perspectivă nouă asupra actului artistic.

Concertul Oh Happy Day! din acest an reuneşte 150 de corişti amatori, orchestra Filarmonicii “Banatul” şi un band rock format din câţiva dintre cei mai buni muzicieni timişoreni, Petre Ionuţescu, Marcelle Poaty-Souami, Johhny Kui şi Sergiu Cătană. Toată această impresionantă desfăşurare de forţe are loc sub conducerea muzicală a lui Dominic Samuel Fritz şi sub deviza “Amatori şi profesionişti împreună pentru o cauză bună”.
Începând din 2007, TGP a canalizat succesul la public către un scop caritabil, strângerea de donaţii pentru Centrul de Îngrijire Paliativă de tip Hospice Casa “Milostivirii Divine” (www.hospice-timisoara.org), singurul de acest gen din vestul ţării, unde pacienţii aflaţi în stadiul terminal al unei boli incurabile îşi pot petrece ultimele zile de viaţă în demnitate. “Unul dintre scopurile pe care şi le propune acest proiect este atragerea atenţiei asupra subiectului morţii (insuficient abordat dintr-o perspectivă filozofică, morală, personală în societatea contemporană) şi prin aceasta, implicit, asupra valorii şi bucuriei vieţii”, a precizat Ildiko Csöke.

 

Comentarii

comentarii