Acasă Actualitate O bătrână de 82 de ani și fiul de 55 ani cu...

O bătrână de 82 de ani și fiul de 55 ani cu probleme psihice trăiau între munți de gunoaie strânși în casă

308
DISTRIBUIȚI

Situația unei mame și a fiului său cu probleme grave de sănătate, care trăiesc într-o locuință socială a primăriei, a fost adusă aproape de normalitate prin intervenția serviciilor Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara.

Corina Eva, din cadrul DASTM, a explicat că acest caz al doamnei I. a intrat în atenția DASTM, în urma unei sesizări a Biroului de Locuințe, care a solicitat sprijin pentru soluționarea reclamațiilor repetate cu privire la situația acestei familii. O echipă mixtă formată din specialiști ai Complexului de Servicii pentru Persoane Adulte cu Dizabilității și a Centrului de Incluziune Socială s-au deplasat la adresa indicată.

Aici au descoperit situația critică în care se afla o persoană vârstnică de 82 de ani, doamna I., cu multiple probleme de sănătate și fiului acesteia, în vârstă de 55 ani, acesta din urmă diagnosticat cu probleme psihice. Munții de gunoaie strânși de cei doi reprezentau un real pericol pentru sănătatea lor, dar și a vecinilor.

Specialiștii au evaluat situația în teren, au informat, au consiliat, și au efectuat toate demersurile astfel încât celălalt fiu al doamnei, stabilit în Franța, a decis pentru o perioada scurta de timp revenirea în țară pentru rezolvarea situației. Cazul a fost îndeaproape monitorizat pentru atingerea obiectivelor propuse -a mai subliniat Corina Eva.

Comentarii

comentarii