Acasă Administraţie O biserică baptistă din Timișoara poate primi, pe perioada stării de alertă,...

O biserică baptistă din Timișoara poate primi, pe perioada stării de alertă, din partea Primăriei, un teren de sport pe care să își desfășoare slujbele în aer liber

1147
DISTRIBUIȚI

În contextul situației generate de pandemia de COVID-19, conducerea Biserici Creștine Baptistă nr.1 BETEL Timișoara a cerut Primăriei Timișoara să îi ofere, gratuit, terenul de sport de vizavi de biserică, pentru a putea fi ținute serviciile religioase în timpul stării de urgență.

Astfel, în următoarea ședință a Consiliul Local Timișoara va fi prezentat proiectul care ar urma să ofere construcțiile și terenul în suprafață de 4280 de metri pătrați,situate în Timișoara, Splaiul Tudor Vladimirescu nr. 17a, în folosința bisericii Betel, în fiecare duminică, între orele 17 – 20.

În acest moment, scrie în raportul de specialitate care însoțește proiectul de HCL, „această bază sportivă  nu funcționează, întrucât necesită executarea unor lucrări de reabilitare și refuncționalizare, pentru a putea fi adusă în stare de funcționare și este cuprinsă în programul de investiții pe anul 2020”.  

Chiar dacă va primi aprobarea CLT, credincioșii ar trebui să respecte măsurile sanitare impuse pentruprevenirea  şicombaterea  efectelor pandemiei de COVID-19, și anume să fie limitat numărul de participanți, astfel încât să păstreze distanța, și să poarte măști și, eventual, alte materiale de protecție.

„Hotărârea ce se va adopta, va  constitui  aprobarea  folosinței terenului de sport  din incinta bazei sportive  ,  nu  va  avea    valoarea  unui  aviz  din  partea  Municipiului  Timișoara  pentru  desfășurarea serviciului divin  pe perioada stării de alertă și își  va înceta  efectul    odată  cu  încetarea  stării  de alertă,  respectiv  cu  a  restricțiilor  impuse  prin  actele  normative  în  contextul    situaţiei    generată  de pandemia de COVID-19”, se mai menționează în raportul de specialitate.

Comentarii

comentarii