Acasă Actualitate O bătrână de 73 de ani a ajuns să doarmă sub cerul...

O bătrână de 73 de ani a ajuns să doarmă sub cerul liber

397
DISTRIBUIȚI

Caz incredibil la Reşiţa. O bătrână a ajuns să locuiască şi să doarmă sub cerul liber după ce a fost păcălită şi i s-a luat casa. Ana Ursu de 73 de ani, locuia cu chirie într-o locuinţă a Consiliului Local Reşiţa de mai bine de 40 de ani. În ultimul timp, fiindcă se descurca tot mai greu cu pensia ei de doar 300 de lei, bătrâna a fost lămurită de o familie de tineri să-i ia în gazdă alături de ea ca şi subchiriaşi. Împreună urmau să locuiască în locuinţa socială a Primăriei Reşiţa şi în acest fel sperau să se descurce mai bine împărţind cheltuielile.
{vsig}galerie/batranacaras{/vsig} Numai că, tinerii, după ce au lămurit-o să semneze nişte acte pe  bătrâna care este şi analfabetă, au devenit ei proprietari şi chiriaşi pe locuinţă. Aceasta cu acte în regulă fiindcă Ana Ursu a semnat tot de bunăvoie. Culmea este că în urmă cu trei zile, pe bătrână au forţat-o să plece din casă. Ba mai mult, tinerii au scos-o efectiv în stradă cu tot cu lucruri- agoniseala de o viaţă a bătrânei. De atunci, bătrâna locuieşte şi doarme la uşa casei ce i-a aparţinut 40 de ani, sub cerul liber. Totul se petrece într-o curte comună unde locuiesc 42 de familii. 
Vecinii au tot încercat să vorbească cu tinerii, dar aceştia s-au arătat neînduplecaţi. Mai mult chiar, duminică au închis uşa şi au plecat la Timişoara. N tot acest timp, bătrâna de 73 de ani stă în curte pe o canapea. Vecinii au încercat să o ia pe rând pe la ei, dar femeia refuză fiindcă îi este teamă să nu-i dispară lucrurile din curte. În cele din urmă, fiindcă bătrânei îi era tot mai rău, aseară, oamenii au chemat salvarea iar bătrâna a fost transportată la spital.
Din câte se pare, situaţia este foarte încurcată fiindcă bătrâna a semnat de bunăvoie actele, neştiind că este păcălită. Fiindcă nu are pe nimeni, vecinii sunt decişi să ceară ajutorul primăriei şi al poliţiei iar dacă va fi nevoie, vor apela şi la instanţă pentru va bătrâna să intre înapoi în casa din care a fost scoasă prin înşelăciune.
Primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, a aflat de acest lucru şi a dat dispoziţie pentru a se analiza întreaga situaţie. ,,Am dat dispoziţie compartimentului juridic şi celor de la Spaţiu Locativ pentru a găsi o soluţie. Ori care ar fi situaţia, femeia nu poate rămâne în stradă”.
Până la urmă tot Primăria Reșița a reușit să rezolve problema femeii. „Este un spaţiu liber, lângă garaje, iar Primăria se va implica direct şi o vom ajuta pe femeie să-şi construiască o cameră acolo. Nu poate rămâne aşa!” spune Marius Băleanu, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Comentarii

comentarii