Acasă Administraţie O bună prietenă a Fundaţiei „Pentru Voi” Timişoara a trecut în eternitate

O bună prietenă a Fundaţiei „Pentru Voi” Timişoara a trecut în eternitate

510
DISTRIBUIȚI

Shirley HoareO bună prietenă a Fundaţiei „Pentru Voi” Timişoara, a Societăţii Române „Speranţa” şi a României – doamna Shirley Hoare din Anglia – a trecut în nefiinţă. Laila Onu, directorul Fundaţiei „Pentru Voi”, îşi exprimă regretul şi trece în revistă acţiunile de caritate realizate de Shirley Hoare, în Timişoara şi în Lugoj, începând cu anul 1990.

Shirley Hoare a început să strângă ajutoare din Est Surrey şi să trimită TIR-uri către căminele spital din Lugoj şi apoi către Timişoara din 1990, impresionată de situaţia copiilor cu dizabilităţi din România.

Shirley a înţeles repede că nu e suficient să trimită ajutoare şi că avem nevoie de specialişti instruiţi pentru a putea dezvolta servicii de calitate pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale. Profitând de relaţiile soţului ei, dr. Dick Hoare, preşedintele Societăţii de Radiologie din Marea Britanie, unul dintre primii specialişti în RMN din lume, Shirley ne-a ajutat să derulăm câteva proiecte excepţionale de formare profesională pentru medici, psihologi şi asistenţi sociali. Specialişti de primă mână, adevarate somităţi, de la Churchill Clinic şi de la Guy’s Hospital din Londra, au venit în România şi au susţinut traininguri de excepţie, de-a lungul multor ani. Profesionişti români au beneficiat de stagii de formare la Londra, majoritatea fiind găzduiţi cu multă ospitalitate în casa lui Shirley şi a lui Dick. Entuziasmul, priceperea şi devotamentul ei pentru România şi pentru persoanele cu dizabilităţi au călauzit-o timp de 20 de ani în activitatea ei voluntară de sprijin a ţării noastre.

De ajutorul generos al doamnei Shirley Hoare, au beneficiat mai multe organizaţii care sprijină copiii şi adulţii cu dizabilităţi din Timişoara: Organizaţia ărinţilor cu copii cu dizabilităţi intelectuale, Societatea Română Speranţa, Fundaţia de Abilitare Speranţa, Fundaţia Pentru Voi, Centrul de zi “Podul Lung”.

Doamna Shirley Hoare a vizitat de 20 ori România, soţul ei a venit pentru prima dată în tară în anul 2000. Dumnezeu a vrut ca el să-şi găsească sfârşitul în ţara noastră, dr. Hoare decedând în timpul acestei vizite. Shirley şi familia ei au rugat persoanele care au participat la slujba de înmormantare din Anglia să nu aducă flori, ci să facă o donaţie. Banii strânşi cu aceasta ocazie au fost dublaţi de către familie şi au fost donaţi Fundaţiei Pentru Voi pentru sera din grădina fundaţiei, sera de care se bucură beneficiarii “Pentru Voi” de 14 ani.

Rămas bun, dragă Shirley! Vei rămâne întotdeauna în sufletele persoanelor cu dizabilităţi intelectuale din Timişoara, cărora le-ai fost atât de dedicată. Îşi vor aminti cu drag şi respect de tine familiile lor şi profesioniştii care te-au cunoscut şi au beneficiat de generozitatea ta.

Dumnezeu să o odihnească!

Laila Onu

Comentarii

comentarii