Acasă Cultura O carte pe lună! Timișorenii sunt invitați La două bufnițe, joi, pentru...

O carte pe lună! Timișorenii sunt invitați La două bufnițe, joi, pentru o delectare cu puțin mister

419
DISTRIBUIȚI

În 29 august, de la ora 18.30, iubitorii de beletristică sunt invitați La două bufnițe din Piața Unirii din Timișoara pentru o delectare cu puțin mister, în cadrul evenimentului de prezentare intitulat ”O carte pe lună”

Romanul ales pentru luna august este Doamna și licornul, scris de Tracy Chevalier.

”Cele șase tapiserii reprezentînd Doamna și licornul, păstrate la Musee Național du Moyen-Age de la Cluny, Paris, sînt cunoscute în toată lumea, însă despre oamenii care le-au creat, în Evul Mediu tîrziu, se cunosc foarte puține lucruri.

Se crede că au fost comandate de un nobil francez, Jean Le Viste, iar la moartea sa, în 1500, acestea au trecut în proprietatea fiicei sale, Claude.

Însă numele artistului care a proiectat tapiseriile este necunoscut, iar atelierul unde au fost executate nu poate fi localizat cu precizie.

Tracy Chevalier transpune puținele date cunoscute într-o admirabilă poveste, emoționantă și convingătoare, cu personaje bine conturate și realiste.

Fiecare dintre tapiseriile realizate de-a lungul povestirii este intitulată după simțul pe care îl descrie (Gustul, Pipăitul, Mirosul, Auzul, Văzul).

Cea de-a șasea tapiserie, care fie că începe, fie că încheie ciclul, este cunoscută, după cuvintele țesute în ea, sub titlul Mon Seul Deșir.

”De 5 ani ne vedem lunar să discutăm despre cărți. Suntem un club de lectură independent, care a luat naștere din pasiune pentru lectură, participarea la întâlnirile noastre lunare este deschisă oricui”, este mesajul membrilor clubului.

Comentarii

comentarii