Acasă Cultura O carte pe zi! Jurnalistul Constantin Mărăscu a publicat volumul al doilea...

O carte pe zi! Jurnalistul Constantin Mărăscu a publicat volumul al doilea din cutremurătorul Sfinți fără aureolă

1566
DISTRIBUIȚI

O carte pe zi! Scriitorul și jurnalistul Constantin Mărăscu a reușit să publice volumul al doilea din cutremurătorul volum Sfinți fără aureolă, dar, din păcate, din cauza COVID19 nu o poate și lansa oficial și clasic.

”Chiar dacă e vremea de pandemie, am și eu o mică bucurie… mi-a apărut o nouă carte. Este vorba despre Sfinți fără aureolă, volumul al II-lea din seria de istorie orală, care cuprinde amintiri ale celor care au trăit în perioada luptelor anticomuniste din Munții Banatului. Lansarea o voi face când va vrea Domnul de Sus să anuleze pandemia, sau când domnii de la centru vor hotărî”, spune Mărăscu.

Volumul “Sfinţi fără aureolă” semnat de Constantin Mărăscu, porneşte de la un serial al TVR şi devine o mărturie a istoriei recente a Banatului.

Printre protagoniştii cărţii regăsim supravieţuitorii acelui lagăr comunist al anilor ’50 sau mărturii despre ei, urmaşi ai lor, consideraţi duşmani de clasă cu origini nesănătoase, şi au avut, la rândul lor, de suferit. Au fost şi ei sfinţi fără aureole – scriitori, preoţi, oameni de cultură.

Televiziunea Română a difuzat 54 de episoade despre eroii fără aureolă, iar după ce Mărăscu s-a îndepărtat de TVR a mai realizat trei, grație și Fundației literare Orient Latin care a cofinanțat trei filme și această carte. Mai urmează patru volume.

Comentarii

comentarii