Acasă Cultura O carte pe zi! ”Maria Tănase. Artista, omul, legenda”, de Stejărel Olaru

O carte pe zi! ”Maria Tănase. Artista, omul, legenda”, de Stejărel Olaru

645
DISTRIBUIȚI

O carte pe zi! ”Maria Tănase. Artista, omul, legenda”, de Stejărel Olaru. Psihologul Aurora Liicanu a explicat ce înseamnă aceasta carte extrem de importantă care trebuie citită de orice român, iubitor de folclor.

„Stejărel Olaru, cu mult talent scriitoricesc, cu înclinație de «detectiv psihosocial», cu aplecare maniacală asupra detaliilor, este ca o umbră care în această carte a însoțit destinul cântăreței.

Maria Tănase trebuie căutată în simbioza dintre ea, ca om și artist, și vremea ei. Că era slobodă la gură, dar și în comportament, cuceritoare ca prezență scenică și ca voce, cu un autentic chef de a trăi prin cântec, nativ charismatică, generoasă și iubitoare de oameni, dar și trădată de ei, opusul parvenitismului, de o simplitate uluitoare, este adevărat.

Că și-a dorit cu ardoare să cânte ca o pasăre liberă, știind că mereu se va întoarce în colivia de unde a plecat și unde s-a născut, că această libertate i-a fost luată, veți afla din această carte, pentru că, da, Maria Tănase este o legendă”, scrie Aurora Liiceanu.

 

Comentarii

comentarii