Acasă Cultura O carte pe zi: Rivalele. Coco Chanel și Elsa Schiaparelli – două...

O carte pe zi: Rivalele. Coco Chanel și Elsa Schiaparelli – două femei creative, embleme ale secolului 20

1067
DISTRIBUIȚI

O carte pe zi: Rivalele. Coco Chanel și Elsa Schiaparelli de Jeanne Mackin reprezintă o poveste minunată despre două femei creative, embleme ale secolului 20 și vibranta lor bucurie de a trăi, dar și despre concurența aprigă dintre ele.

Paris, 1938. Coco Chanel și Elsa Schiaparelli se războiesc de multă vreme pentru titlul de cea mai bună, cea mai inspirată, dar și cea mai influentă creatoare de modă din Franța.

Rivalitatea dintre cele două este legendară, iar strategiile sunt, uneori, înspăimântătoare. Coco și Elsa sunt cum nu se poate mai diferite fie că este vorba despre opțiunile politice, fie despre stil.

Ținutele imaginate de Chanel sunt clasice, elegante, practice, în vreme ce Schiaparelli mizează pe îndrăzneală și nonconformism. Când americanca Lily Sutter, o tânără văduvă care visează să devină pictoriță, este angajată la buticul Elsei, lucrurile se precipită.

Fără voia ei, inocenta Lily se vede implicată în lupta dintre cele două creatoare de modă și nu știe căreia să îi ia partea. Concurența devine tot mai încrâncenată, iar atmosfera, tot mai sumbră, căci amenințarea războiului plutește în aer.

 

Comentarii

comentarii