Acasă Cultura O carte pe zi: ”Şapte zile, plus una. Mircea Mihăieş în dialog...

O carte pe zi: ”Şapte zile, plus una. Mircea Mihăieş în dialog cu Ilie Stepan”, La două bufnițe Timișoara

1842
DISTRIBUIȚI

Luni 15 iunie, la rubrica O carte pe zi a fost ales spectaculosul  volum ”Şapte zile, plus una. Mircea Mihăieş în dialog cu Ilie Stepan”, oferit de eleganta librărie La două bufniție din Timișoara.

 „Se poate trăi fără compromis, fără să te înjoseşti? Se poate, aşa cum s-a putut şi în comunism. Nu toţi au făcut compromisuri. Unii au făcut compromisuri şi au dus-o mai bine. Au avut avantaje. Se fac şi azi compromisuri jenante, dizgraţioase.

Cum se poate face artă fără compromis? Simplu: făcînd arta în care crezi. Şi strîngînd din dinţi pentru că nu ai banii pe care-i are X sau Y.

Sigur că aş fi tentat să-i spun unui tînăr artist de azi să meargă înainte şi să rupă norii. Dacă se poate, asta trebuie să facă. Dar fără nici un compromis.

I-aş sfătui pe tineri să aibă verticalitate şi să încerce să discute, dimineaţa, cu ei înşişi. În intimitatea dimineţii. Dacă atunci cînd te uiţi în oglindă poţi să te priveşti înseamnă că e bine. Trebuie să ştii să renunţi şi să urmezi drumul pe care ţi-l propui.

Drumul cel mai sănătos este cel în care faci ceea ce ştii, atît cît ştii să faci. Acesta ar fi idealul. Urmează-ţi drumul.”, spune Ilie Stepan.

Şapte zile, plus una. Mircea Mihăieş în dialog cu Ilie Stepan se poate cumpăra luni atât din librăria fizică, cât și din cea online, cu 15% reducere.

Comentarii

comentarii