Acasă Actualitate O casă din Caraș-Severin, unde trăiesc opt copii și tatăl lor, a...

O casă din Caraș-Severin, unde trăiesc opt copii și tatăl lor, a fost izolată de voluntari din Banat – Foto

2038
DISTRIBUIȚI

Oameni cu suflet mare au pus mână de la mână, la inițiativa asociației Acasă în Banat, și au făcut o casă mai călduroasă pentru opt copii și tatăl lor.

Familia Morariu are 9 membri, tatăl familiei, Dorin, și 8 copii – 7 băieți și o fată. Casa în care locuiesc nu era izolată și iarna era extrem de friguroasă, tatăl fiind nevoit să se trezească de mai multe ori pe noapte ca să se asigure că nu se stinge focul și camerele rămân destul de calde.

Dorin este un om foarte muncitor și își iubește foarte mult copiii, însă nu reușea să facă singur izolarea casei, de aceea am decis să îi dăm o mână de ajutor. Într-un timp scurt, datorită unei mobilizări fantastice, s-au strâns materialele de construcție necesare pentru izolarea casei, pentru renovarea băii, dar și obiecte: o centrală termică, o mașină de spălat vase și alte lucruri necesare în casă.”, a spus președintele asociației Acasă în Banat, Radu Trifan.

Sâmbătă, 30 iunie, la Șoșdea, a fost mobilizare generală. Voluntarii au venit să îi dea o mână de ajutor lui Dorin și familiei lui să își izoleze casa. Peste 30 de persoane, oameni veniți din Timișoara, din satele din jurul Măureniului, dar și localnici din Șoșdea, au reușit ca într-o singură zi să se mobilizeze și să dea o mână de ajutor, să izoleze casa și să pregătească baia pentru a pune gresie și faianță, urmând ca în zilele următoare să fie continuate lucrările.

Casa Morariu din Șoșdea este a cincea casă renovată de Asociația Acasă în Banat, cu sprijinul voluntarilor.

Asociația Acasă în Banat își propune să păstreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, să redea culoare satului bănățean, să redescopere adevăratele valori: oameni buni și gospodari, case frumoase și poveștile lor.

Mai multe detalii, donații în materiale sau obiecte, precum și pentru programul renovărilor găsiți pe pagina de Facebook a Asociației Acasă în Banat.

https://www.facebook.com/acasainbanat/

Donații se pot face către:

Asociația Acasă în Banat, CIF 39329018

sat. Valeapai, nr.134, comuna Ramna, județul Caraș-Severin

IBAN: RO58BPOS36821486626RON02

Comentarii

comentarii