Acasă Actualitate O cascadă din Caraş-Severin a fost declarată cea mai frumoasă din lume

O cascadă din Caraş-Severin a fost declarată cea mai frumoasă din lume

517
DISTRIBUIȚI

cascada carasCunoscută de prea puţini dintre noi, cascada Bigar din Caraş-Severin a fost declarată cea mai frumoasă din lume. Site-ul The World Geography a plasat minunata cădere de apă pe primul loc într-un top în care figurează destinaţii consacrate, din Statele Unite ale Americii, Filipine sau Australia.

Locul, de o rară frumuseţe, este lăsat de izbelişte. De mai bine de 20 de ani, în zonă nu s-a făcut nicio investiţie. La 12 kilometri de localitatea Bozovici, se aude susurul cascadei Bigar, o minunatie care face parte din Parcul Natural Cheile Nerei-Beusnita. Apa izvorăşte de la 200 de metri altitudine şi se varsă în râul Miniş, de pe o stâncă acoperită cu muşchi.

„Este o cascadă unică prin felul în care apa curge în firicele. Cascada este exact pe paralela de 45 de grade latitudine nordică, ceea ce contribuie la unicitatea sa”, spun autorii site-ului www.theworldgeography.com.

Pe următoarele locuri în clasament se află Eternal Flame Falls, din Statele Unite ale Americii, cascada Asik-Asik din Filipine, Horizontal Falls din Australia şi Blood Falls din Antartica. 

 

Comentarii

comentarii