Acasă Actualitate O cerere de finanțare pentru o scenă plutitoare, la Muzeul Satului, a...

O cerere de finanțare pentru o scenă plutitoare, la Muzeul Satului, a pus consilierii județeni la discuții aprige

DISTRIBUIȚI

Vineri, o ședință de plen extraordinară a Consiliul Județean Timiș, ce promitea să fie una banală, s-a dovedit una mai mult decât complicată. Instituția a cerut aprobarea consilierilor pentru a putea depune o cerere de finanțare pentru amenajarea la Muzeul Satului Bănățean, pe lacul din incintă, a unei scene plutitoare. De aici s-a pornit, de ajuns s-a ajuns la lansarea de întrebări și cereri de lămuriri pe proiect care mai de care. Evident, proiectul a trecut, în ciuda discuțiilor apărute.

Amfiteatrul cultural transfrontalier este definiția pompoasă a proiectului, iar ”nașterea” sa are loc după dispute în cadrul ședinței de plen. Mai mulți consilieri județeni, de la PSD, au cerut tot felul de amănunte despre proiect. Au cerut date despre intabulări, studii de fezabilitate, aprobări, etc. Li s-a explicat că este doar aprobarea depunerii cererii de finanțare și nu despre proiect în sine.

Dar dacă se aprobă cererea de finanțare și aleșii nu sunt de acord cu studiul de fezabilitate, s-a întrebat și precedentul președinte al CJT, Călin Dobra. Cert este că proiectul a fost aprobat și acum se pot cere bani.

Parteneri ai proiectului sunt Consiliul Județean Timiș și Muzeul Satului Bănățean. Ar urma să se realizeze o scenă plutitoare pe lacul amenajat în cadrul muzeului. Finanțarea se va asigura prin programul de colaborare transfrontalieră Interreg România-Ungaria 2021-2027. Pe partea maghiară partener ar urma să fie Primăria Csongrad din Ungaria, cu CJT lider de proiect. Bugetul va fi de 2,8 milioane de euro, durata de execuție fiind de 30 de luni.

Comentarii

comentarii