Acasă Economic O companie germană va investi într-o reţea de canalizare în Arad şi...

O companie germană va investi într-o reţea de canalizare în Arad şi va recupera banii din exploatare

409
DISTRIBUIȚI

vladimirescuO companie din Germania va realiza din fonduri proprii reţeaua de canalizare din comuna arădeană Vladimirescu şi satele aparţinătoare, investiţia estimată la peste 7 milioane euro urmând să fie recuperată din exploatare, în timp de patru ani.
Primarul comunei Vladimirescu, Ioan Crişan, a anunţat, marţi, că germanii vor realiza o reţea de canalizare care se va întinde pe o lungime de 50 de kilometri.
„Proiectul este o premieră în România, iar cu bani de la bugetul local ar fi fost imposibil, în următorii zece ani, să facem aşa ceva. Compania germană a mai realizat astfel de lucrări în oraşe din Germania şi Italia, iar proiectul este foarte amplu, cuprinzând, pe lângă reţelele de canalizare, şi staţii de epurare şi bazine de exploatare”, a declarat Ioan Crişan.
Consiliul Local al comunei Vladimirescu va pune la dispoziţia investitorilor două hectare de teren pentru construcţia staţiei de epurare, care va fi dotată cu un bazin colector, în prelungirea căruia, conform proiectului, se va amenaja şi un mini-lac pentru acvacultură.
„Investiţia este benefică pentru cele trei localităţi, Vladimirescu şi cele două sate aparţinătoare, pentru că străzile de aici sunt foarte largi şi necesită o reţea dublă, adică şi de o parte şi de alta a străzii. Astfel, peste 2.000 de locuitori ar beneficia de reţea de canalizare, iar oamenii nu ar mai trebui să achite taxele de branşare individuală, care sunt de aproximativ 2.500-3.000 de lei, pentru că vor avea bazine de exploatare proprii“, a mai menţionat primarul din Vladimirescu.
Ioan Crişan a precizat că investiţia va fi realizată în baza unui contract pe care Primăria comunei îl va încheia cu investitorul german. „Noi vom stipula, printre cauzele din contract, ca pe timpul exploatării reţelei, compania germană să nu perceapă un preţ mai mare decât cel al operatorului autorizat pe teritoriul judeţului Arad, respectiv Compania de Apă. De asemenea, vom cere promptitudine atât în ceea ce priveşte lucrările de construcţie, cât şi în timpul exploatării”, a mai afirmat primarul comunei Vladimirescu. Semnarea contractului cu investitorii germani se va face în aproximativ două săptămâni.
Localitatea Vladimirescu este situată la o distanţă de circa opt kilometri de municipiul Arad şi a cunoscut, în ultimii ani, o dezvoltare imobiliară amplă, numeroşi investitori demarând proiecte în această comună.
Sursa: NewsIn

Comentarii

comentarii