Acasă Actualitate O comună din Banat, executată silit de o firmă care i-a vândut...

O comună din Banat, executată silit de o firmă care i-a vândut lămpi la prețuri uriașe. Oamenii, lăsați și fără căminul cultural, dispensar și farmacie

DISTRIBUIȚI

O localitate din Caraș-Severin poate rămâne fără căminul cultural, casa parohială, stația de epurare, centrul de informare turistică și chiar dispensarul și farmacia. Bunurile primăriei din Ciclova Română au fost scoase la licitație. Administrația locală a fost executată silit de o firmă de la care a cumpărat 200 de lămpi stradale, care zac de doi ani în cutii.

Primăria din comuna Ciclova Română a rămas şi fără alte clădiri, printre care căminul cultural şi casa parohială. Necazul vine după ce instituţia a fost executată silit de o firmă de la care a cumpărat lămpi pentru iluminatul stradal acum doi ani.

850 de lei a plătit fosta administrație pentru fiecare corp de iluminat. Sunt 200 în total, de puteri diferite, unele de 50, altele de 30 de watti. Pe internet, același produs în găsim la maximum 140 de lei.

În total, contractul a fost de 150.000 de lei, cu penalităţi de 2% pentru fiecare zi de întârziere şi dobânzi usturătoare pentru mica administraţie locală. Cătălin Golu, noul edil, spune că nici măcar nu ştia de datorie până nu s-a trezit cu un telefon. Contractul nu este înregistrat, nu are viza CFP, nu este bugetat în bugetul local, nu îndeplinește nicio lege sau niciun articol din legea achizițiilor publice.

Pe contract este însă o semnătură: cea a fostului primar, care e acum în închisoare pentru o fraudă cu fonduri europene. Aşa că noul edil n-a avut încotro decât să se judece cu vânzătorul. Primul termen a fost în 2020, la judecătoria Oraviţa. Magistraţii de acolo au calculat, la solicitarea firmei, penalităţile şi dobanzile acumulate și asa s-a ajuns la 2,5 milioane de lei.

Culmea, la câteva ore după ce primăria a fost executată silită, contractul a fost anulat de Tribunalul din Caraş-Severin. Primarul speră acum ca instanţa să nu mai întoarcă decizia iar bunurile să râmână în proprietatea administraţiei locale, scrie observatornews.ro.

Comentarii

comentarii