Acasă Economic O familie din Jebel a făcut afacerea vieții. A vândut un teren...

O familie din Jebel a făcut afacerea vieții. A vândut un teren agricol cu 680.000 de euro, cea mai mare tranzacție în România din acest an

43248
DISTRIBUIȚI

O familie din Jebel, o comuna aflata la 25 de kilometri de Timisoara, a devenit mai bogata cu aproape 700.000 de euro, dupa ce a reusit sa incheie cea mai mare tranzactie cu teren agricol, din 2020, din Romania.

Cumparatorul este Gemuseland Romania, companie cu actionariat german, care a platit nu mai putin de 3,3 milioane de lei pentru o suprafata de peste 100 hectare de teren arabil.

De altfel, in ultimii trei ani, cele mai mari tranzactii cu terenuri agricole au avut loc in judetul Timis.

Gemuseland Romania, companie detinuta de Maria Doris Schlereth, cetatean german, a cumparat 107 hectare de teren arabil de la o familie din localitatea Jebel, judetul Timis, cu 3,3 milioane de lei (680.000 euro), arata datele publicate pe site-ul Ministerului Agriculturii, minister ce avizeaza tranzactiile de peste 30 de hectare.

Terenul este impartit in trei parcele, potrivit datelor publice, iar pretul mediu al unui hectar a fost de 30.800 de lei (6.400 euro), conform calculelor ZF.

Comentarii

comentarii