Acasă Eveniment O femeie a primit o amendă de 10.000 de lei pentru o...

O femeie a primit o amendă de 10.000 de lei pentru o faptă pe care ar fi comis-o în viitor

2251
DISTRIBUIȚI

Cazul unei femei din Arad arată cât de incompetente sunt uneori autorităţile române, care nu comunică între ele atunci când vine vorba de interesul cetăţeanului. Femeia s-a luptat câteva luni în instanţa pentru a dovedi că amenda primită de la autorităţi, pentru nerespectarea carantinării, este nedreaptă şi absurdă. Concret, a primit sancţiunea ÎNAINTE de impunerea unei măsuri de carantinare. După logica autorităţilor, a fost pedepsită azi pentru o faptă pe care avea să o comită a doua zi.

Povestea începe în luna martie, când pandemia de coronavirus făcea ravagii în Italia şi începeau problemele şi în România. La acea dată, Anişoara Rus, o femeie din Arad, se întorcea acasă din Italia, zona Massa Lombardia, zonă care nu era considerată cu risc de autorităţi. La vamă, nu a primit din partea reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică nicio restricţie, astfel că femeia şi-a văzut liniştită de viaţă.

După o săptămână, pe data de 12 martie, femeia a fost sunată de poliţişti şi anunţată că socrii ei au fost puşi pe o listă cu posibili infectaţi cu COVID, astfel că ea trebuie să stea în izolare câteva zile, lucru pe care l-a respectat, susţine specialarad.ro.

O zi mai târziu, pe 13 martie, Anişoara Rus s-a trezit cu poliţia şi un reprezentant al DSP la uşă, veniţi să o amendeze, pentru că în data de 11 martie, o zi mai devreme faţă de data când i s-a adus în vedere că trebuie să intre în carantină, a fost văzută în piaţă de un vecin, care a sesizat autorităţile.

Aşadar, pe data de 12 a fost anunţată că trebuie să intre în carantină, iar pe 13 martie a primit amenda pentru că în data de 11 martie fusese văzută la piaţă. După logica DSP, a primit o amendă pentru o faptă pe care avea să o comită a doua zi. Potrivit specialarad.ro, femeia şi-a angajat un avocat şi, după aproape 5 luni de procese, a reuşit să dovedească absurditatea situaţiei, iar amenda i-a fost retrasă.

Comentarii

comentarii