Acasă Actualitate O fetiţă de 10 ani infectată cu COVID-19, plimbată şase zile între...

O fetiţă de 10 ani infectată cu COVID-19, plimbată şase zile între spitale din Arad, Timișoara și Oradea, pentru că nu avea loc la ATI

3474
DISTRIBUIȚI

O fetiţă infectată cu COVID a fost plimbată timp de şase zile prin două spitale, între Arad şi Timişoara, ca să ajungă într-un final să fie internată la Oradea. Starea ei s-a agravat rapid, iar cum în Arad nu există secţie de ATI pentru copii, medicii au apelat la colegii din Timişoara. Aceştia au fost nevoiţi să o refuze: nu mai au nici un loc la Terapie Intensivă. Situaţia e cu atât mai gravă cu cât fetiţa are şi o boală genetică.

Sistemul de sănătate îşi arată din nou limitele. Cei mai vulnerabili îi cad victime. O fetiţă de 10 ani din Arad, infectată cu COVID-19, a fost internată la Terapie Intensivă tocmai în Oradea, după ce a mai fost plimbată prin două spitale.

Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Arad: ”Duminică a ajuns la Unitatea Primire Urgenţă din Arad cu probleme de sănătate, cauzate de o boală genetică gravă”.

Copila a fost trimisă la spitalul de copii din Timişoara, unde a şi fost testată pentru Covid-19. Rezultatul a fost pozitiv şi fetiţa a fost întoarsă spre internare la Arad, la secţia de boli infecţioase pentru copii.

Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Arad: ”Deoarece în următoarele zile starea fetiţei s-a agravat, medicii au decis să o transfere pe o secţie de ATI copii.

Cum în Arad nu există o astfel de secţie, medicii au luat legătura cu centrul naţional care coordonează spitalele în astfel de situaţii şi care i-au trimis la Timişoara”.

La spitalul Victor Babeş din Timişoara a fost ţinut în permanenţă un pat pentru copii şi la secţia de Terapie Intensivă pentru adulţi. Cu explozia de cazuri din ultimele zile, acest lucru a devenit imposibil. Aşa că acum nu mai există niciun pat liber la ATI pentru pacienţii cu COVID-19, copii sau adulţi, scrie observator.tv.

Comentarii

comentarii