Acasă Stiri recomandate O figură jenantă a PDL-ului, pe nume Alin Popoviciu

O figură jenantă a PDL-ului, pe nume Alin Popoviciu

DISTRIBUIȚI

„Mă iubeşte lumea! Pe mine, aici (la Sânnicolau Mare – n.r) mă iubeşte lumea!”. Asta crede despre sine Alin Popoviciu şi nici nu ar fi rău, dacă ceea ce crede el că este dragoste nu ar fi, de fapt, interes.

 

Prea multe calităţi ar trebui să aibă un politician pentru a genera dragoste: inteligenţă, moralitate, ataşament sincer şi alte calităţi umane sau, cel puţin, calitatea unui vorbitor logic şi normal. Cam greu, mai ales pe la cei de la puterea actuală.

De fapt, despre ce este vorba? Sâmbătă, la Sânnicolau Mare, după un eveniment bine gestionat de primarul Dănuţ Groza (un gospodar foarte bun, fără legătură cu politica!), am participat la o adunare cu lume multă, la sfârşitul căreia „domnul” Popoviciu şi-a arătat „frumuseţea psihică şi inteligenţa dinamică”, luându-mă la rost pentru o şuetă pe care am avut-o, destul de discret, cu cineva din adunarea de la primărie. Cum, la noi, ascultatul „pe la uşi” este un bun obicei securist, cineva, un lingău de-al personajului AP i-a şoptit, „bine intenţionat” ca o ţaţă cu trei clase, că am zis ceva… neprietenos!

Tunând şi fulgerând, cum este genul impostorilor, în general, prinşi asupra faptei, Alinul, cel din fotografia ce-i înfăţişează „delicateţea” publică, nu a suportat un dialog frontal, deşi i-am spus că are apariţii televizate agresive, că nu ştie limba română şi că se exprimă, adesea, agramat. Singura retorică a fost „Care–i problema ta?”.

Problema mea este că m-am săturat de impostori, de agramaţi agresivi, degeneraţi, de mizerabilii care folosesc banii publici pentru imagine personală, de acaparatorii destinului unui popor care abia mai rezistă, dar încă tace prea mult pentru cât îi este de greu, m-am săturat de găşti de putere, de oameni fără scrupule, de „dinu păturicii” zilelor noastre, de scamatoriile lor penibile, de noroiul pe care-l aruncă pe străzile pavate, din roţile „camioanelor” din care rânjesc.

Ei cred că lumea le aparţine, dar se înşeală, la fel cum s-a înşelat Ceauşescu, la fel cum s-au înşelat alţi dictatori. Popoviciu nu este dictator, chiar dacă şi-ar dori, cred, pentru o zi. Ziua în care ar interzice presa! El este purtătorul umbrelor celor care ar putea fi dictatori sau ale celor care deja îşi fac exerciţiile în acest sens! Dumnezeu ne va feri de ei! Ei nu ştiu, pentru că, între timp, se ocupă de vrăjitoare şi de banii lor.

Cred că bunul simţ al bănăţenilor nu are nimic de-a face cu modul în care el, Alin Popoviciu, haleşte din gogoaşa neamului!

Comentarii

comentarii