Acasă Administraţie O firmă din Oradea va face proiectul tehnic și studiul de fezabilitate...

O firmă din Oradea va face proiectul tehnic și studiul de fezabilitate pentru drumul județean dintre Aeroportul Timișoara și A1, via Remetea Mare

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a aflat cine va fi firma care se va ocupa de realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru „Construirea drumului județean de legătură pentru conectarea Aeroportului Internațional “Traian Vuiaˮ Timișoara la Autostrada A1”. Câștigătoare a licitației a fost declarată societatea Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL, din Oradea, aceasta va primi 1,1 milioane de lei.

Vorbim despre drumul care va lega aeroportul de nodul de pe A1 de la Remetea Mare,  care va funcționa și ca o minicentură pentru localitatea timișeană, și nu despre noul drum pentru care CNAIR și CJ Timiș au semnat un acord de preluare a proiectului de administrația județeană.

”În baza contractului care se va încheia, vor fi prestate servicii de proiectare (elaborare documentație tehnică fazele SF și PT), verificare și asistență tehnică din partea proiectantului, pentru realizarea obiectivului de investiție publică „Construirea drumului județean de legătură pentru conectarea Aeroportului Internațional “Traian Vuiaˮ Timișoara la Autostrada A1”, se spune în documentația de atribuire din cadrul licitației.

Realizarea contractului se va face în două etape.

”Etapa I: Studiu de Fezabilitate, elaborat pentru varianta de traseu agreată de beneficiar : Studiul geotehnic (5 foraje/km x 8 km x 750 lei/foraj + 8 foraje/pasaj x 2000 lei/foraj) 46.000 lei Studiul topografic ( 2500 lei/km x 8 km) 20.000 lei Documentații obținere avize, acorduri: 20.000 lei Studiu de soluție (coexistență/protejare/relocare rețele) 22.000 lei Studiu de impact (aviz de mediu) 22.000 lei Alte studii necesare pentru avize/acorduri (trafic, arheologie, aeronautic etc.) 35.000 lei Verificare documentații – faza SF (10% din val. SF) (drumuri, îmbunătățiri funciare, căi ferate ș.a., după caz): 75.888 lei Studiul de Fezabilitate (1,2% din val. Lucrărilor) 758.880 lei Total valoare SF 999.768 lei Obținerea terenului necesar lucrărilor de interes public județean (servicii): Servicii și documentații topo-cadastrale obținere teren: 200.453 lei Rapoarte evaluator ANEVAR (exproprieri): 34.000 lei Total servicii obținere teren 234.453 lei

Etapa II: Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor și Proiect tehnic de execuție: Proiectare (toate etapele – 1 % din valoarea estimată a lucrărilor) 632.400 lei Verificare tehnică de către expert (10% din val. Proiectării) (drumuri, îmbunătățiri funciare, căi ferate ș.a., după caz): 63.240 lei Asistență tehnică din partea proiectantului (~ 6,5 % din valoarea PT): 41.106 lei Total valoare PT 736.746 lei”, se mai arată în documentație.

Noul drum de legătură va avea legătură directă la rețeaua TEN-T în ambele puncte, la origine și la destinație. Punctul de origine va fi intersecția de tip sens giratoriu dintre DJ609 D și Centura Timișoara, iar destinația va fi racordul la breteaua de legătură a nodului de descărcare al autostrăzii A1, de la Remetea Mare dintre această localitate și Izvin.

Comentarii

comentarii