Acasă Actualitate O firmă dintr-un sat din Ilfov va primi 600.000 de lei pentru...

O firmă dintr-un sat din Ilfov va primi 600.000 de lei pentru a digitaliza arhiva Primăriei Timișoara

DISTRIBUIȚI

Municipalitatea timișoreană a finalizat licitația pentru achiziționarea serviciilor de retrodigitalizare a arhivei proprii. A fost semnat contractul cu societatea Iron Mountain SRL, care are sediul în satul Dragomirești Deal, comuna Dragomirești Vale, județul Ilfov. Valoarea totală a contractului fără TVA este de 599.192,55 lei, iar durata este de 6 luni.

Pentru protejarea datelor și facilitarea accesului cetățenilor, Primăria Timișoara își va trece arhiva în format digital, în cadrul proiectului cu finanțare europeană: „Simplificarea procesului participativ și decizional în relația cu cetățenii, prin digitalizarea integrată și eficientizarea administrației publice la nivelul Primăriei Municipiului Timișoara”.

Aceste servicii presupun retrodigitalizarea (scanarea si indexarea) documentelor existente, realizarea de copii identice și preluarea lor într-o arhivă electronică. Contractul include, de asemenea, licențele de software necesare și formarea personalului din administrația locală. În total, 5.000 de unități arhivistice(bibliorafturi) vor fi retrodigitalizate.

Arhivarea electronică va ușura accesul la documente, va crește transparența instituțională și va reduce costul de stocare, copiere și consultare a documentelor, prevenind de asemenea degradarea fizică a datelor de interes public.

Contractul face parte dintr-un proiect mai mare de digitalizare a primăriei de 4 milioane de lei, primul din fonduri europene neramburasabile obținut pentru acest domeniu. Proiectul ”Simplificarea procesului participativ și decizional în relația cu cetățenii prin digitalizarea integrată și eficientizarea administrației publice la nivelul Primăriei Municipiului Timișoara” este finanțat cu fonduri din Programul Operațional Capacitate Administrativă (POCA) 2014-2020.

Iron Mountain SRL, societatea înființată în 2004, are ca asociați persoanele juridice, Iron Mountain International Holdings BV și Iron Mountain Nederland Holdings BV, ambele cu sediul în Rotterdam.

Administratorii societății care are 7 puncte de lucru temporare sunt: Florin Adrian Dogaru și Mariana Gabriela Bocanu.

Comentarii

comentarii