Acasă Eveniment O lumânare aprinsă a provocat un incendiu într-un apartament din Reşiţa. O...

O lumânare aprinsă a provocat un incendiu într-un apartament din Reşiţa. O persoană a fost transportată la spital

DISTRIBUIȚI

Un incendiu a izbucnit, vineri seară, într-un apartament situat într-un bloc din municipiul Reşiţa, având loc şi o deflagraţie despre care pompierii au stabilit că a fost cauzată de fenomenul de backdraft – ardere rapidă a gazelor supraîncălzite într-un incendiu, cauzată de intrarea rapidă a oxigenului. O persoană care se afla în apartament a fost transportată la spital pentru evaluare medicală. 

Potrivit ISU Caraş-Severin, vineri seara a fost sesizat un incendiu într-un apartament situat la etajul al treilea al unui bloc din municipiul Reşiţa, posibil în urma unei deflagraţii.

Pompierii au intervenit cu mai multe autospeciale şi au reuşit să stingă incendiul.

În urma unei prime evaluării, s-a stabilit că a fost afectată o cameră a apartamentului, pompierii făcând o recunoaştere şi în celelalte apartamente.

În locuinţa unde a avut loc incendiul se afla o singură persoană, care nu a solicitat îngrijiri medicale, dar a fost transportată la spital preventiv, pentru a fi evaluată medical suplimentar.

”În urma cercetării efectuate la faţa locului, s-a stabilit că incendiul a izbucnit, probabil, de la o lumânare lăsată aprinsă, deflagraţia rezultând în urma fenomenului numit backdraft (ardere rapidă sau explozivă a gazelor supraîncălzite într-un incendiu, cauzată de intrarea rapidă a oxigenului într-un spaţiu închis fără oxigen). Echipa de intervenţie a furnizorului de gaze a precizat ca nu a fost vorba despre o acumulare de gaz metan”, a transmis sursa citată.

Comentarii

comentarii