Acasă Actualitate O muncă uimitoare la chirurgia cardiacă pediatrică de la Timișoara: 16 operații...

O muncă uimitoare la chirurgia cardiacă pediatrică de la Timișoara: 16 operații în 7 zile

DISTRIBUIȚI

O echipă complexă de chirurgi cardiologi pediatrici, cardiologi, anesteziști, cardiologi intervenționali, cardio-tehnicieni, asistenți medicali au venit cu tot profesionalismul și dedicarea la Timișoara, iar într-o săptămână au făcut zeci de operații și intervenții chirurgicale, la proaspăta înființată Clinică de Chirurgie Cardiacă Pediatrică, din cadrul Institutului de Boli Cardio Vasculare.

Prof. univ. dr. Marian Gașpar, șeful clinicii, a explicat că alături de echipa locală (Dr Adi Lacatusu, Dr Andra Maghiar, Dr Florina Teicu, Dr Laurentiu Braescu, Dr. Andrei Grigorescu, Dr. Ana Lascu, Dr. Florin Rasinar), au fost efectuate 10 operații cardiace, două operații Ross (cu omografe aduse de la Ge. rmany), 4 proceduri intervenționale pentru închiderea defectelor septale atriale, cu umbrela Amplatzer.

”A fost o reușită de chirurgie cardiacă pentru copii ren cu boli cardiace congenitale. Încă o dată, am văzut cât de dificilă și diferită este chirurgia cardiacă pediatrică, cât de importantă este pregătirea profesională pentru performanță și munca în echipă.

Toate mulțumirile și gândurile de mulțumire sunt îndreptate către cei care au făcut posibilă deschiderea Chirurgiei Cardiace Pediatrice, la Timișoara; Ministerul Sănătății, Universitatea de Medicină, Șeful Institutului nostru, Manager, Prof. Dr. Constantin Luca, prof. Dr. Petru Deutsch, șef Terapie Intensivă, asistente șef; Dani Demea, Olga Nica, Livia Gheta, care au organizat partea medicală, celor care au sprijinit prin proiectul de donații (Fundația Polisano-Sibiu), întregului corp medical implicat în acest act Ivitate.

Vrem să devină o activitate de rutină, nu doar o știre de senzație media. Pentru asta toate eforturile noastre vor fi depline.

Mulțumesc, dragi colegi !Așa cum a spus Prof. Dr. Ioannis Tzavanaros și dr. Vladimir Voth, o muncă uimitoare, plină de eforturimari la chirurgia cardiacă pediatrică, la Timișoara!

Mulțumiri “Fundației Kinderherzen” – Germania, managerului Jorg Gathenlohner, care a făcut posibil acest schimb de experiență în Instituția noastră”, este mesajul prof. dr. Marian Gaspar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiacă adulți și copii, din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara.

 

 

Comentarii

comentarii