Acasă Actualitate O nouă Cursă a răţuştelor pe Bega, în cadrul Bega Bulevard

O nouă Cursă a răţuştelor pe Bega, în cadrul Bega Bulevard

DISTRIBUIȚI

Aliakbar BarmayounÎn luna octombrie a anului trecut, Primăria Municipiului Timişoara, în colaborare cu Societatea Germană pentru Cooperare Tehnică (GTZ), Consulatul German Timişoara, Rotary Club Timişoara şi alţi parteneri organizau prima ediţie a Bega Bulevard, o manifestare ce încerca să-i facă pe Timişoreni să aprecieze mai mult existenţa Canalului Bega şi să conştientizeze importanţa revitalizării malurilor canalului. Naşul evenimentului Bega Bulevard, cel care a venit cu ideea, este Rolf Maruhn, Consulul Republicii Federale Germania la Timişoara, cel care în vara acestui an îşi încheie mandatul din Timişoara. Aceasta este şi principala motivaţie pentru care cea de-a doua ediţie a Bega Bulevard se desfăşoară mai devreme, în perioada 19-21 iunie.
Manifestări culturale, acţiuni sportive, workshopuri, un inedit picnic colectiv, dar şi o nouă Cursă a răţuştelor, aşteaptă implicarea a cât mai multor timişoreni în perioada 19-21 iunie.

Întrecere în scop caritabil

La ediţia de anul trecut, în ciuda vremii nefavorabile, evenimentul care a ocupat prim-planul a fost Cursa răţuştelor pe Bega, un eveniment caritabil organizat de Rotary Club Timişoara.
Mii de timişoreni au ţinut să asiste, în ciuda ploii, la cursa celor 5.000 de răţuşte din plastic ce se întreceau, în scop nobil, pe Canalul Bega.
Din banii obţinuţi anul trecut din “înfierea” răţuştelor de plastic, rotaryenii timişoreni au dotat cinci şcoli şi şase grădiniţe din Timişoara cu filtre pentru apă potabilă, urmând să reabiliteze şi fântâna din Piaţa Unirii, conform spuselor lui Aliakbar Barmayoun, preşedintele Rotary Club Timişoara.
Anul acesta, explică acelaşi Aliakbar Barmayoun, se doreşte ca la nobila întrecere să participe 10.000 de răţuşte, banii obţinuţi urmând să fie folosiţi pentru punerea în acţiune a unui cabinet medical mobil, care să deservească persoanele din localităţile care nu au acces facil la consultaţii medicale.
Astfel, cu ajutorul cabinetului mobil şi expertiza medicilor din Clubul Rotary Timişoara, numeroase persoane din localităţi mai izolate ar urma să fie consultate oftalmologic, ginecologic şi cardiologic.
Cel mai probabil, preţul pentru “adoptarea” unei răţuşte ce participă în cursă va fi la fel ca anul trecut, de 5 lei, iar organizatorii promit din nou premii consistente.
Anul trecut, premiul I a valorat 1.000 de euro, însă nu a fost revendicat, suma fiind folosită pentru dotarea unei şcoli din oraş cu table magnetice. 

Picnic public

O noutate adusă de cea de-a doua ediţie a Bega Bulevard va fi un picnic public, organizat în dimineaţa zilei de 20 iunie, în parcul din spatele Catedralei Ortodoxe, vizavi de terasa Restarantului Flora.
Timişorenii sunt invitaţi cu pătura, sandvişul de acasă, cu câte o carte, pentru a petrece câteva clipe plăcute şi a profita de verdeaţă.
Picnicul va avea iz vestic, astfel că vor lipsi produsele şi obiceiurile mioritice: nu vor sfârâi micii pe grătare, nu se vor sparge seminţe şi nici nu vor curge râuri de bere.

Comentarii

comentarii