Acasă Economic O nouă investiţie de 2,5 milioane de euro pentru extinderea aeroportului din...

O nouă investiţie de 2,5 milioane de euro pentru extinderea aeroportului din Timişoara

DISTRIBUIȚI

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii va investi peste 2,5 milioane de euro în terminalul de sosiri interne al aeroportului internaţional „Traian Vuia” din Timişoara. Proiectul se va desfăşura timp de nouă luni de la semnarea contractului şi presupune lucrări de construcţii de clădiri aeroportuare. Valoarea contractului este estimată, în urma proiectului tehnic realizat de compania Iptana, la peste 2,5 milioane de euro, respectiv 10,6 milioane de lei. Finanţarea proiectului va fi asigurată de la bugetul de stat, criteriul de atribuire a contractului fiind preţul cel mai mic. Firmele interesate să participe la proiect trebuie să fi avut până în prezent un contract în valoare de cel puţin 2,3 milioane de euro.
Săptămâna trecută, Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” Timişoara a anunţat că va investi 5 milioane de euro în amenajarea căii de rulare şi extinderea platformei de staţionare a aeronavelor pe direcţia est. Valoarea totală a investiţiei, aprobată în Consiliul Tehnico – Economic al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii este de 19.655.000 de lei, investiţia fiind finanţată în totalitate din fonduri de la bugetul de stat.
Cifra de afaceri realizată de Aeroportul International „Traian Vuia” Timişoara în primele patru luni ale anului este cu 13 la sută mai mare decât cea înregistrată în perioada similară din 2008, veniturile totale înregistrând o creştere de 23%. Primele patru luni ale anului au aduso creştere în ceea ce priveşte numărul de zboruri, concomitent însă cu o stagnare a numărului de pasageri. Astfel, de la începutul acestui an, pe Aeroportul „Traian Vuia” Timişoara a fost înregistrat un număr de aproximativ 7.500 de aterizări şi decolări, faţă de 7.425 de curse operate în acelaşi interval din 2008. De asemenea, daca în primele patru luni ale anului trecut au trecut peste 252.000 de pasageri, în primele patru luni ale acestui an, numărul de pasageri care au beneficiat de serviciile aeroportului din Timişoara a fost de 251.000.

Comentarii

comentarii