Acasă Eveniment O nouă amendă pentru firma care a improvizat o groapă de gunoi...

O nouă amendă pentru firma care a improvizat o groapă de gunoi în zona Ovidiu Balea. În total, sancțiunile ajung la 180.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Firma care a amenajat o groapă clandestină de deșeuri în zona Ovidiu Balea a primit o nouă amendă. Dacă în urmă cu 15 zile aceasta fusese amendată cu două amenzi, una de 70.000 și una de 60.000 de lei, acum aceasta a mai primit o sancțiune de 50.000 de lei pentru că nu a curățat în termenul impus spațiul cu pricina. Acestora li se adaugă și amenda de 40.000 de lei primită de proprietarul terenului unde a fost depistată groapa de gunoi, cel care era, de altfel, administratorul firmei vinovate de existența ei.

„Firma care a transportat deșeurile și care deține terenul a fost sancționată cu două amenzi în valoare de 70.000 și 60.000 de lei (în urmă cu 15 zile). Totodată, s-a dispus ca măsură complementară ecologizarea terenului și prezentarea documentelor justificative din care să rezulte trasabilitatea deșeurilor obținute în urma activităților de ecologizare, în termen de 15 zile. La termenul de azi, s-a constatat că doar o parte din deșeuri a fost ridicată și predată unor agenți economici autorizati, dar o cantitate însemnată a rămas în locația respectivă, motiv pentru care s-a aplicat o nouă sancțiune în valoare de 50.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecţia mediului. Verificările vor continua și zilele următoare pentru a se stabili dacă deșeurile vor fi ridicate în totalitate, avându-se în vedere inclusiv trasabilitatea acestora”, transmit reprezentanții Poliției Locale Timișoara.

Comentarii

comentarii