Acasă Actualitate O nouă hotărâre a CNSU: măști obligatorii în spații deschise aglomerate, terase...

O nouă hotărâre a CNSU: măști obligatorii în spații deschise aglomerate, terase și agenții de jocuri de noroc închise la ora 23.00, distanță de doi metri pe plaje

2632
DISTRIBUIȚI
Ludovic Orban la sedinta de guvern din data de 28 noiembrie 2019, in Bucuresti. Inquam Photos / Mircea Manole

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, pe 28 iulie, o nouă hotărâre prin care se încearcă limitarea răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

Măsurile au fost propuse și analizate de specialiști. Prima inclusă în noua hotărâre este purtarea obligatorie a măștii pentru toate persoanele în spațiile publice deschise aglomerate, în anumite intervale orare, care vor fi stabilite la nivel județean, cu avizul direcției de sănătate publică. Vor fi exceptate doar persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante (temperaturile ridicate, umiditatea crescută, etc.) și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani

„Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup”, se arată în motivarea.

Terasele unde se servesc produse alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice vor trebui să fie închise în  intervalul  orar  23.00-06.00. În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

De asemenea, în același interval orar, se interzice desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc. Ultima măsură prevede permiterea unei distanțe mai mici de 2 metri între persoane și șezlonguri numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici).

Propunerile transmise prin Hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului României.

Textul complet al HCNSU 37:

Comentarii

comentarii