Acasă Actualitate O nouă licitație a Primăriei Timișoara cu o singură firmă ofertantă. Peste...

O nouă licitație a Primăriei Timișoara cu o singură firmă ofertantă. Peste 200.000 de lei pentru proiectarea noilor stații de tramvai de pe linia 1

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 2 februarie, s-a finalizat etapa de depunere de oferte în cadrul procedurii de licitație a serviciilor de proiectare pentru modernizarea a 34 de stații de tramvai din Timișoara, cele de pe linia 1. Și acum, la fel ca și în cazul execuție primei etape de lucrări de la MultipleXity, a consultanței pentru organizarea concursului internațional de soluții pentru Piața Victoriei sau a serviciilor de digitalizare, Primăria Timișoara a primit o singură ofertă. De această dată, firma care s-a înscris este SC F.I.P. Consulting SRL.

Dacă va trece și de evaluare, această firmă va trebui să realizeze documentația tehnică și să obțină autorizația de construire. Ulterior, trebuie asigurată și asistența tehnică de-a lungul execuției lucrărilor. Perioada de realizare a documentației și proiectării este de 8 luni. Valoarea estimată a contractului, adică suma de pornire al licitației, este de 210.084,03 lei, fără TVA, însă prețul final ar putea scădea.

Concret, este vorba despre modernizarea a 34 de stații de tramvai, care vor deveni mai accesibile, care vor fi aduse la nivel cu noile tramvaie Bozankaya și vor avea pavaj tactilo-vizual și zone de avertizare cu un contrast ridicat de culoare. Peroanele vor fi accesibile tuturor persoanelor cu mobilitate redusă, stațiile vor fi dotate cu sistem de supraveghere video și monitoare LCD, dar și cu alte sisteme adaptate nevoilor persoanelor cu deficiențe vizuale și auditive. Călătorii vor putea afla informații despre trasee sau chiar să își plătească cursa încă din stație. Acestea vor avea panouri voltaice pentru generarea de energie, existând opțiunea de încărcare a telefoanelor mobile, acces la Wi-Fi public și un sistem modern de achiziționare a biletelor.

Stațiile care vor fi modernizate: Gara de Nord, Regele Carol I, Piața Mocioni/Sinaia, Piața Maria, Catedrala Mitropolitană, Spitalul de copii, Piața 700, Libertății, Continental, Prefectura, 3 August, Piața Traian (toate tur-retur, câte 2 stații); Prințul Turcesc, Sarmisegetuza, Lalelelor, V. Economu, V. Babeș, Meteo, UMT, Electrica, Gara de Est, Piața Badea Cârțan.

Comentarii

comentarii