Acasă Actualitate O nouă performanță la Școala nr. 2 din Timișoara

O nouă performanță la Școala nr. 2 din Timișoara

DISTRIBUIȚI

La Școala Gimnazială nr. 2 din Timișoara, de pe strada Mureș nr. 8, s-a înregistrat o nouă performanță. Astfel, sâmbătă 5 mai, la Olimpiada de Biologie, faza județeană, eleva Mara Munteanu, din clasa a VI a s-a calificat pentru etapa națională care va avea loc în 9 iunie.

Profesoara de Biologie, Lavinia Adam, coordonatoarea elevilor, ne-a declarat: “Eu am făcut pregătire cu elevii și după orele de curs, fiindcă nu este de ajuns numai timpul din programă. Pentru performanță înaltă este nevoie și de pregătire intensă după ore, apoi, continuată de elevi acasă. În prima etapă au fost mai mulți, dar au renunțat pe parcurs. Au văzut cât de este de muncă. Trebuie să amintim că elevii premianți la olimpiade participă și la alte proiecte și concursuri școlare, de aceea să câștigi o asemenea competiție la Olimpiada de Biologie merită tot respectul și admirația nostră pentru acești minunați copii”, a spus prof. Adam Lavinia.

Premianta Mara Muntean, a  adăugat: „Pentru mine a fost destul de ușor. Subiectele mi s-au părut abordabile și am reușit să le rezolv, dar pentru a câștiga a fost nevoie de multă muncă, seriozitate și devotament. Altfel, nu poți câștiga o olimpiadă. Mi-au fost alături profesoara de Biologie, părinții mei și, bineînțeles, conducerea Școlii nr. 2 – doamna directoare Alina Miuț și doamna directoare adjunct Ileana Crăciun – care m-a sprijinit moral. Oricum, este foarte mult de învățat, iar programa școlară este mult prea încărcată”, a declarat Mara Muntean Ioana, clasa VI a, care s-a calificat pentru etapa națională. “Nu a fost așa greu, fiindcă am învățat”, a spus Andrei Ghiocel, care a luat mențiune.

„Eleva noastră Mara Muntean a reușit să aibă acest rezultat foarte bun. Ea a trecut de faza județeană și s-a calificat la faza națională a Olimpiadei de Biologie. Și anul trecut a luat locul doi, iar anul acesta ea a excelat. O așteptăm și la anul, în clasa a VII a să participe, inclusiv pe Andrei, dar și pe alți elevi. Nu este ușor să ai asemenea performanțe, dar merită să faci eforturi și să câștigi, în final. Într-adevăr programa școlară este încărcată, iar pentru performanță este nevoie și de pregătire în plus, în afara orelor de curs. Școala a sprijinit-o moral și prin orele făcute, după program. Încercăm și cu stimulare financiară la premierea de la sfârșitul anului școlar. Din păcate nici acest concurs nu este pe lista pentru care se acordă burse, la fel ca și concursul de geografie Terra”, a spus profesoara de Biologie, Alina Miuț, directoarea Școlii nr. 2 Timișoara.

Din toamna anului 2017 au fost aleși elevii care au dorit să participe la Olimpiada de Biologie, iar în ianuarie 2018 a fost faza pe școală. Atunci s-au calificat 10 elevi, iar sâmbătă 5 mai, a fost faza județeană a olimpiadei, fiindcă au obținut peste 70 de puncte, dar urmează multă muncă pentru etapa națională, din data de 9 iunie, care va avea loc la școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara.

Comentarii

comentarii