Acasă Actualitate O nouă prelevare de organe la Spitalul Județean Timișoara. Un bărbat de...

O nouă prelevare de organe la Spitalul Județean Timișoara. Un bărbat de 52 de ani și-a donat cordul, ficatul, rinichii și corneea

DISTRIBUIȚI

Joi 8 septembrie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Pius Brînzeu Timișoara, a avut loc o operație de  prelevare cord, ficat, rinichi și cornee.

Pacienți din București și Cluj- Napoca, aflați în așteptare pe lista de transplant,  își vor putea continua viața, sănătoși, datorită acceptului dat de familia pacientului donator, bărbat, de 52 de ani.

Cordul, ficatul și corneea au plecat la București, iar rinichii la Cluj.

Echipa SCJUT, cea  care a coordonat prelevarea, a fost formată din – coordonator transplant, dr. Bobouțanu Giorgiana și KDP dr. Isoc Cristian – ambii  medici ATI. Alături de ei au fost medici de la București și Cluj Napoca.

Prelevarea s-a făcut în Blocul Operator 2 al SCJUT.

Echipa mulțumește familiei care a făcut acest gest, salvator pentru cei care se vor putea bucura de viață, alături de familie și prieteni.

De asemenea, echipa de prelevare mulțumește colaboratorilor și personalului ATI – SCJUT și echipelor din Serviciul de Ambulanță.

Toți cei implicați în operația de prelevare apreciază umanismul și generozitatea familiei care și-a dat acceptul pentru transplant – spun reprezentanții Spitalului Județean Timișoara.

 

 

 

 

Comentarii

comentarii