Acasă Actualitate O nouă tranșă de vaccin anti-coronavirus AstraZeneca ajunge în România. Din totalul...

O nouă tranșă de vaccin anti-coronavirus AstraZeneca ajunge în România. Din totalul de 148.800 de doze, 15.000 ajung la Timișoara

373
DISTRIBUIȚI

Joi, 25 februarie, sosește în România, pe cale terestră, o nouă tranșă de vaccin AstraZeneca, care constă în 148.800 de doze. Acestea vor fi distribuite în următoarele trei zile centrul național de stocare din București și în cele șase centre regionale de depozitare. La Timișoara vor sosi 15.000 de doze, mai puține primind doar cel din Craiova.

Concret, Centrul Național de Stocare București va primi 44.900 doze. Cele șase centre regionale de depozitare vor primi doze după cum urmează: Brașov – 17.300 doze, Cluj – 20.400 doze, Constanța – 15.800 doze, Craiova – 13.400 doze, Iași – 22.000 doze, Timișoara – 15.000 doze.

„În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă”, transmite grupul de comunicare al CNCAV.

 

Comentarii

comentarii