Acasă Actualitate O nouă victorie în instanță pentru Gârboni. Concursul pentru selectarea unui nou...

O nouă victorie în instanță pentru Gârboni. Concursul pentru selectarea unui nou manager la Filarmonică rămâne suspendat

DISTRIBUIȚI

Vineri, 20 august, Curtea de Apel Timișoara a judecat recursul înaintat de Primăria Timișoara în dosarul în care Tribunalul Timiș a decis, pe 12 iulie, suspendarea concursul de proiecte de management pentru Filarmonica „Banatul”. Primăria a înregistrat, astfel, un nou eșec în fața lui Ioan Gârboni, fostul director al instituției de cultură. Acesta a depus o plângere împotriva notei primite la evaluarea multianuală, solicitând ulterior suspendarea concursului prin care i se caută înlocuitor, până la o decizie pe fond.

„Respinge recursul formulat de recurentul-pârât Primarul Municipiului Timişoara în contradictoriu cu intimatul-reclamant GARBONI IOAN CORIOLAN împotriva sentinţei civile nr. 728/12.07.2021 pronunţată de Tribunalul Timiş în dosarul nr. 2762/30/2021. Obligă recurentul-pârât Primarul Municipiului Timişoara la plata sumei de 1190 lei către intimatul-reclamant GARBONI IOAN CORIOLAN, cu titlul de cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă”, este decizia de vineri, 20 august, a Curții de Apel Timișoara.

Vă reamintim că, pe 10 mai, reprezentanții Primăriei Timișoara anunțau că Ioan Gârboni va pleca de la conducerea Filarmonicii Banatul, după ce evaluarea sa pe anii 2017-2021 a primit o notă prea mică – 8,70 – pentru a putea prezenta un nou proiect de management. Ar fi avut nevoie de nota 9 pentru a fi recomandată prelungirea contractului de management. Consilierul local USR PLUS Răzvan Stana a fost membrul comisiei care a dat cele mai mici note în cadrul acelei evaluări. Ulterior, pe 14 iunie, se lansa și concursul de proiecte de management. De atunci, însă, lucrurile s-au întors în favoarea directorului.

Pe 30 iunie, Gârboni a obținut prima victorie: judecătorii de la Tribunalul Timiș au decis ca dispoziția primarului de a i se termina contractul de management să fie suspendată până se va judeca dosarul în care directorul contestă nota primită la evaluare. Pe 9 iulie, însă, primăria a cerut recurs, încă nefiind stabilit un termen pentru judecarea acestuia. Tot pe 9 iulie, în alt dosar, reprezentanții municipalității cereau ca dosarul privind suspendarea concursului să fie amânat, tot până va fi judecat cel „de fond”. Ușor de anticipat, tot Gârboni a avut câștig de cauză, iar trei zile mai târziu s-a decis și suspendarea procedurii.

La începutul lunii august, mandatul lui Gârboni a ajuns la termen, astfel că, după câteva zile în care Filarmonica a funcționat fără manager, primarul Dominic Fritz l-a numit interimar pe Ovidiu Andriș la conducerea acesteia. Andriș ar fi candidatul „FBT0002”, singurul respins la concursul care acum rămâne suspendat. Reprezentanții primăriei au insistat că nu pot preciza identitatea candidatului respins, din moment ce mai mulți participanți la concurs au dorit să își anonimizeze numele.

Comentarii

comentarii