Acasă Administraţie O ocazie ratată pentru a ne fi mai bine în trafic, la...

O ocazie ratată pentru a ne fi mai bine în trafic, la Timișoara!

DISTRIBUIȚI

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, vorbește despre o ocazie ratată pentru a ne fi mai bine în trafic, la Timișoara, fiindcă descongestionarea traficului trebuie să fie una dintre prioritățile oricărei administrații.

Tabără atenționează că pentru a face acest lucru nu trebuie să te rezumi doar la zona centrală sau la „vatra veche” a orașului. Trebuie calculați indicatorii de trafic, făcută o analiza reală, dar și luată în calcul și dinamica de dezvoltare urbană a orașului. Vorbim despre zonele noi, cu străzi mult prea înguste, dar despre asta altădată.

“Mi-ar fi plăcut să dezbatem astăzi despre pasaje care vor fi date în folosință sau măcar proiecții, planuri. Din păcate, nu am avut această onoare”, spune avocatul Tabără.

Există însă un proiect finalizat (Calea Bogdăneștilor), frumos în esență, dar care, prin modificările aduse, împiedică buna desfășurare a traficului.

Bun, legal, avem lățimea minimă, dar scopul nu este să ne înghesuim pe șosea ca în vechile tramvaie comuniste, când era „la modă” să mergi pe scări, agățat de o bară.

Și poate aveai norocul să te mai sprijine unul poziționat mai bine înăuntru și să te țină de gulerul gecii.

Pe șosele nu e așa. Spațiul verde lărgit cu câțiva centimetri este anihilat de consumul sporit de combustibil cauzat de traficul blocat, vor fi șicanări în trafic, accidente…

Și totul ar putea fi evitat cu puțină gândire…! Oricât de mult se încearcă acoperirea greșelilor, lumea le vede.

Urmările? În scurtă vreme va trebui lărgit carosabilul, pentru 40-50 cm va fi deschis un alt șantier, alți bani, alt praf, alt disconfort…! – este de părere Cosmin Tabără.

Comentarii

comentarii