Acasă Actualitate O pârloagă pe Calea Şagului plină de gunoaie sfidează grav imaginea Timişoarei

O pârloagă pe Calea Şagului plină de gunoaie sfidează grav imaginea Timişoarei

DISTRIBUIȚI

Aproape de podul din Calea Şagului, deci pe o poartă de intrare în Timişoara, o pârloagă plină de gunoaie  sfidează cu gravitate bunul simţ al cetăţeanului şi imaginea oraşului Capitală Culturală Europeană.

Pentru ca urâţenia să devină şi mai mare, cineva a abandonat şi  deşeuri reciclabile, bucăţi dintr-un autoturism. Se pare că nu e nimic de făcut. Proprietarii tratează cu nesimţire problema, iar spaţiul acela a devenit o gheenă de gunoi pentru trecători. Totuşi, este şi un aspect “salvator”! Odată cu încălzirea vremii, iarba a început să crească, iar gunoaiele vor fi acoperite. Natura aruncă gunoiul sub preş pentru salvarea oraşului. Frumos!!!

Ce spune Poliţia Locală Timişoara

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului monitorizează permanent situația terenurilor de pe raza municipiului Timișoara ai căror proprietari trebuie să le igienizeze și să le cosească de buruieni. Din acest motiv, s-au efectuat și se efectuează în continuare verificări pe această linie, tocmai pentru a preveni cazurile în care proprietarii de terenuri ”uită” să-și întrețină proprietățile. Odată cu sosirea primăverii și a creșterii vegetației, polițiștii locali vor intensifica verificările pentru a stabili dacă proprietarii acestora respectă prevederile HCL 371/2007 modificată care prevede că persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora. De asemenea, trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care le dețin sub orice formă, din jurul împrejmuirilor acestora, din incinte, curți, alte spații amenajate, să asigure și să mențină permanent un aspect salubru al acestora. Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amenzi între 1500 și 2500 lei.

În 2017, au fost supraimpozitate 12 terenuri

Anul trecut, unul din obiectivele Poliției Locale a fost acela de a fi identificate terenurile virane, nesalubrizate și neîmprejmuite în vederea aplicării legislației. Astfel, în urma celor 987 de verificări și reverificări ale terenurilor virane nesalubrizate, 150 de proprietari de terenuri au fost sancţionaţi contravenţional, fiind aplicate 209 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 354.500 lei. De asemenea, au fost identificate 50 de noi terenuri virane, care nu se aflau în evidențele Serviciului Protecția Mediului, iar pentru 12 terenuri au fost întocmite dosare pentru supraimpozitarea proprietarilor, conform HCL 266/2016 modificată și completată.

Comentarii

comentarii