Acasă Actualitate O pată puturoasă pe obrazul Timișoarei 2023 – Capitală Europeană a Culturii

O pată puturoasă pe obrazul Timișoarei 2023 – Capitală Europeană a Culturii

DISTRIBUIȚI

Cea mai urâtă pată pe obrazul Timișoarei 2023 – Capitală Europeană  Culturii este fără îndoială focarul de infecție din punctul zero al orașului, de subpasajul din Piața Victoriei, aflat chiar în fața Operei Naționale.

“Mizeria de acolo este infernală, iar balta puturoasă este de aproape un metru, pe lângă gunoaiele de degradarea greu de acceptat, că se află chiar în centrul Timișoarei, situație tolerată de actuala administrație useristă aflată sub conducerea domnului primar Fritz, dar ce de celelalte administrații”, este mesajul domnului Marin care a trimis pozele.

“Aspectele semnalate au fost comunicate Biroului Salubrizare din cadrul Primariei în vederea luării măsurilor de igienizare”, a transmis Poliția Locală Timișoara.

Ce spune legea?

Conform hotărârii nr. 371 din 2007 a Consiliului Local Timișoara, asigurarea şi păstrarea curăţeniei pe teritoriul municipiului, buna gospodărire a acestuia şi respectarea normelor de igienă, constituie o obligaţie fundamentală a autorităţilor administraţiei publice locale, a instituţiilor publice, a agenţilor economici şi a altor persoane juridice, precum şi a cetăţenilor.

 În îndeplinirea atribuţiilor ce le revin, consiliile locale şi primarii au obligaţia să adopte şi să dispună măsurile ce se impun pentru asigurarea participării cetăţenilor, a instituţiilor publice şi agenţilor economici la realizarea acţiunilor de înfăptuire şi păstrare a ordinii şi curăţeniei pe teritoriul municipiului, la efectuarea la timp a activităţilor edilitar-gospodăreşti.

 Organizarea, derularea şi participarea la activităţile edilitar-gospodăreşti constituie o obligaţie permanentă a consiliilor locale şi a primarilor, a autorităţilor şi instituţiilor publice, a agenţilor economici, cu sau fără personalitate juridică, precum şi a cetăţenilor.

Articolul 1 (1) mai arată: Instituţiile publice, agenţii economici şi celelalte persoane juridice sunt obligate să ia măsuri pentru asigurarea întreţinerii curăţeniei şi îmbunătăţirii aspectului edilitar al clădirilor, curţilor, împrejmuirilor, căilor de acces, precum şi a străzilor, drumurilor şi zonelor verzi aferente acestora.

“Nerespectarea obligaţiilor prevăzute la art.1, se sancţionează contravenţional cu amendă cuprinsă între 1.500 – 2.5000 lei”, atenționează HCL nr.371 din 2007.

Comentarii

comentarii